luni, 18 iulie 2022

Fericirea de a fi voluntar la Stea

 "Efortul dezinteresat de a aduce veselie celorlalți va fi începutul unei vieți mai fericite pentru noi înșine" (K.H)


Tineri, harnici, veseli, dedicați și plini de energie.Trei tineri din Franța, membri ai organizației Scouts et Guides de France, au participat timp de două săptămâni în calitate de voluntari la activitățile de la Centrul de zi al Asociației Stea. Pentru copii a fost un prilej de mare bucurie să-i cunoască, să socializeze, să se joace și să facă activități cu voluntarii francezi. Pentru echipa Stea, cei trei tineri au fost un enorm sprijin în munca de la centru.

Chloe Perruchot are 19 ani și este studentă la ISCOM Paris (facultate de comunicare și publicitate). Experiența de la Stea va rămâne vie în amintirea ei deoarece, spune ea, a fost și plină de emoții dar i-a adus și multe câștiguri: "Mai presus de toate, a fost o experiență plină de bucurie care te face să crești, să evoluezi! Am învățat multe și sunt foarte recunoscătoare pentru aceste câteva săptămâni alături de acești copii minunați,cu un potențial enorm".

Corentin Cotinat are 20 de ani și este student la Universitatea Sorbonne Nouvelle din Paris. El spune că a descoperit "o organizație dinamică cu multe proiecte pentru copii plini de energie". 

Pierre Penicaud are 20 de ani și studiază la Universitatea de Economie din Paris. Pentru el, voluntariatul la Stea a fost o experiență minunată alături de oameni care i-au făcut să se simtă bine primiți și apreciați.

Aflați pentru prima oară în România, cei trei tineri au descoperit o lume pe care, din exterior, au văzut-o și perceput-o diferit. Au fost extrem de uimiți să constate cât de isteți sunt copiii din mediile vulnerabile dar mai ales cât de dornici sunt ce mici să exploreze și să învețe lucruri noi.

Echipa Stea le mulțumește din suflet pentru sprijinul neprețuit pe care l-au oferit timp de două săptămâni. 

0 Comments