vineri, 5 noiembrie 2021

EduMotivation: descoperim meseria de profesor


“Nu obliga un copil să învețe cu forța ori prin asprime, ci îndeamnă-l spre ceea ce îi amuză mintea astfel încât să fii capabil ca și dascăl să descoperi cu acuratețe talentul specific fiecăruia”, Aristotel

Copiii de la Stea s-au bucurat ieri de o zi antrenantă, amuzantă dar și educativă în aceeași măsură. Invitata noastră la activitatea din proiectul „EduMotivation – educație pentru viitor„ a fost Renata Inovan, profesoară de muzică la școlile cu clasele I – VIII “Avram Iancu” și Bălcescu-Petofi” din Satu Mare.

Cu o experiență de 17 ani ca și profesor și de peste 20 de ani ca și voluntar la organizații și centre de plasament, Renata stăpânește perfect tehnica de a se face plăcută și ascultată. A fost nevoie de doar 10 minute ca invitata noastră să câștige admirația copiilor de la centru și să le capteze atenția pe toată durata activității.

Profesoara le-a oferit celor mici exact ceea ce au avut ei nevoie: energie pozitivă, umor, ritm, dans și cântece, toate legate în mod perfect cu informații despre meseria de profesor de muzică în special, cadru didactic în general. Prezentarea meseriei ei a fost una interactivă și axată pe avantaje . “A fi dascăl presupune multe responsabilități însă este locul de muncă care îți oferă posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia. De asemenea, ești un fel de șef la clasa ta, mai ales dacă ești diriginte sau învățător”, le-a transmis aceasta celor mici.

Unii sunt născuți pentru a fi dascăli și  modele pentru elevii lor prin atitudine, caracter și profesionalism. Inovan Renata-Daniel este unul dintre acești oameni cu har de care este atât de mare nevoie pentru motivarea copiilor.

Copiii prezenți la activitate au plecat acasă cu zâmbetul de buze și cu o imagine mai mult decât pozitivă și admirativă față de un

profesor ADEVĂRAT care a reușit să-i motiveze și să le arate o altă pagină a ceea ce înseamnă meseria de dascăl, diferită de cele mai multe ori de cea cu care ei sunt obișnuiți.

EduMotivation este un program de activități extracurriculare pentru dezvoltarea psihosocială a copiilor care trăiesc în zone marginalizate, finanțat de CCFD – Terre Solidaire. Prin aceste activități, Asociația Stea își propune să lărgească orizonturile și perspectivele de viitor ale celor mici, oferindu-le modele de succes din comunitate.

Obiectivele proiectului sunt prevenirea abandonului școlar timpuriu, creșterea stimei de sine, dezvoltarea abilităților, a cunoștințelor și a motivației copiilor pentru incluziune socio-profesională, asigurarea accesului la modele pozitive și dezvoltarea la acești copii a sentimentului de aparteneță la societate.

0 Comments