marți, 16 noiembrie 2021

EduMotivation: descoperim meseria de profesor de dans

Binecunoscuta profesoară de dans Judith Mikle Cordea i-a încântat astăzi pe copiii de la Centrul de zi al Asociației Stea atât cu povestea ei despre cum a ales această meserie cât și cu talentul inconfundabil, provocându-I pe cei mici să se miște în ritmul muzicii.

Fondatoare, alături de soțul ei, a Clubului Regal Dance, Aleea Târnavei nr.2, Judith a descoperit pasiunea pentru dans când și-a întâlnit soțul, dansator profesionist, în urmă cu 22 de ani.

Judith i-a încurajat pe copiii de la Stea să continue să meargă la școală și să învețe dar și să-și urmeze pasiunile, punând accent pe ceea ce le place să facă sau spre ce anume au chemare.

Chiar dacă timpul a trecut foarte repede, cei mici s-au bucurat să cunoască o persoană care a ales să-și dedice timpul și energia învățănd copiii și adolescenții să danseze vals, tango, country, dansuri moderne etc. și care și-a transformat pasiunea într-o afacere.

De ce dansăm totuși? Dansul este benefic pentru minte, trup și suflet. Dansăm pentru fitness. Dansăm pentru o minte mai limpede. Dansăm pentru stabilitate emoțională și lista de beneficii poate continua.

EduMotivation este un program de activități extracurriculare pentru dezvoltarea psihosocială a copiilor care trăiesc în zone marginalizate, finanțat de CCFD – Terre Solidaire. Prin aceste activități, Asociația Stea își propune să lărgească orizonturile și perspectivele de viitor ale celor mici, oferindu-le modele de succes din comunitate.

Obiectivele proiectului sunt prevenirea abandonului școlar timpuriu, creșterea stimei de sine, dezvoltarea abilităților, a cunoștințelor și a motivației copiilor pentru incluziune socio-profesională, asigurarea accesului la modele pozitive și dezvoltarea la acești copii a sentimentului de aparteneță la societate.

 

0 Comments