joi, 28 octombrie 2021

Activitate de orientare către ocupație și carieră la INEDIT

 

Tinerii de la Stea au avut o experiență inedită, ca și brandul cu care au făcut cunoștință în această săptămână.

“Inedit” este o afacere de familie, inițiată în anii ’90, dedicată creațiilor vestimentare după design propriu atât pentru femei cât și pentru bărbați. Colecțiile INEDIT cuprind ținute lucrate cu grijă, confortabile, moderne, dinamice, produse în serii scurte și ediții limitate, de o calitate superioară.

Beneficiarii Asociației Stea incluși în proiectul “Ateliere de dezvoltare a competențelor tinerilor pentru incluziune“, finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, au vizitat fabrica de confecții și showroom-ul brandului INEDIT, în cadrul activităților de orientare către ocupație și carieră.

Sorina Tulan, fondatoarea renumitului brand, le-a prezentat tinerilor procesul de creație și producție: “De la desenul pe care îl realizăm până la produs se produce magia. Totul e magie. Croitoria este o meserie frumoasă și dacă o înveți, poți câștiga foarte bine”.

Aceasta le-a transmis vizitatorilor îndemnul de a învăța meseria și de a persevera, insuflându-le ideea de independență financiară ca rezultat al acestui process vocațional.

Tinerii au fost atrași de desenele văzute și de vizualizarea produsului final. Au fost totdată încântați să observe munca din spatele produselor minunate expuse în showroom și au avut ocazia să atingă materiale, să admire colecțiile și să se bucure de o primire prietenoasă și încurajatoare din partea echipei Inedit.

“Această vizită a reprezentat un moment de introspecție și de lărgire a orizonturilor pentru beneficiarii noștri. Au văzut cum e munca în echipă, ce înseamnă puterea de concentrare și atenție la detalii, au văzut creații deosebite care ar putea ieși și din mâinile lor dacă continuă să învețe acest meșteșug. Ariana mi-a spus după această vizită că nu va mai vorbi și deranja pe alții la atelierul de la centru iar Claudia este decisă să comande o mașină de cusut mică pentru a începe să coase acasă. Asta înseamnă că ne-am atins scopul”, a afirmat asistentul social Diana Săvianu.

Proiectul de tineret are ca scop creșterea gradului de pregătire pentru incluziune socială a tinerilor marginalizați prin dezvoltarea de competențe cu asigurarea de oportunități concrete pentru ca aceștia să devină persoane active în comunitatea sătmăreană. Combinând atelierele de creație organizate la centrul de zi cu activitățile de educație non-formale, tinerii dobândesc atât competențe profesionale cât și abilități personale precum autocunoașterea, stima de sine etc.


0 Comments