miercuri, 31 martie 2021

Specialiști MAI, în vizită la Asociația Stea

 


   Girofaruri, sirene, cai putere și o mașină termoviziune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au captat ieri întreaga atenție a copiilor de la Centrul de zi al Asociației Stea, oferindu-le experiențe de neuitat.        

Vizita specialiștilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare și de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a avut loc în cadrul campaniei "Gesturi simple îndeplinesc vise mari" care are ca scop informarea copiilor și tinerilor din comunitățile defavorizate pe linia prevenirii victimizării minorilor și a delincvenței juvenile, dar și demonstrații cu echipamentele din dotare și prezentarea motocicletelor reprezentanților clubului moto Blue Knights România V.

           După această vizită care ne-a umplut de adrenalină, majoritatea copiilor de la centru și-au exprimat dorința de a îmbrățișa meseria de polițist sau jandarm.

           Întâlnirea forțelor de ordine cu beneficiarii Asociației Stea a constituit un bun prilej de a transmite anumite informații și mesaje cu caracter preventiv dar și de a sensibiliza participanții cu privire la integrarea în comunitate, adaptarea la situația actuală în care învață, socializează, comunică, cu privire la respectarea regulilor, a legilor care reglementează domeniul prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Vizitatorii au oferit copiilor produse de igiena, haine si alimente.

 

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...