miercuri, 4 aprilie 2018

Curajul de a crede într-un viitor mai bun vine din interacțiunile pozitive cu cei din jur

O serie de factori s-au coalizat cu noi în aceste zile făcând posibilă realizarea unor activități cu impact maxim la nivelul creșterii stimei de sine și a motivației copiilor de la Stea să-și construiască un viitor mai bun. Ieri și azi am avut privilegiul de a trăi prin ochii celor două grupe de copii, emoția de a urca pentru prima dată la bordul unui avion adevărat. 
O experiență atât de așteptată de către cei mici, încât unii dintre ei ne-au mărturisit că n-au închis un ochi toată noaptea de frică să nu reușească să se trezească la timp pentru a ajunge la autobuz dimineața la 7. Iar aventura de la Aeroportul Internațional Satu Mare s-a ridicat cu adevărat la nivelul așteptărilor tuturor. Jos pălăria pentru toți angajații aeroportului cu care am interacționat și pentru membrii echipajului aeronavei Tarom care au efectuat zborurile de ieri și azi pe ruta București-Satu Mare.
Am fost atât de plăcut impresionați de primirea de care am avut parte, de amabilitatea și atenția cu care s-au ocupat de grupul nostru, de disponibilitatea de a le arăta și de a le explica celor mici tot ce mișcă prin aeroport și de experiența de a urca în avion și de a vedea inclusiv cabina piloților… Bucuria copiilor și sclipirile din ochii lor ne-au umplut inimile de emoții pozitive. 
Suntem conștienți de șansele infirme pe care un copil din medii defavorizate le are să devină pilot, dar e important ca ei să poată trece prin astfel de experiențe pozitive pentru a îndrăzni să vizeze la un viitor mai bun. Acesta este primul pas spre a-și depăși condiția, iar noi sperăm să avem puterea să le fim alături atunci când contează cel mai mult, să-i susținem să nu abandoneze școala timpuriu. Din punctul nostru de vedere aceste activități și-au atins pe deplin scopul de a-i motiva pe acești copii și de a le da curajul să-și imagineze ce ar putea deveni atunci când vor fi mari, înțelegând totodată faptul că primul pas pentru orice carieră este să meargă la școală și să se străduiască să aibă rezultate cât mai bune la învățătură.
 

0 Comments