miercuri, 21 martie 2018

O vizită cu adevărat inspirațională pentru când vor fi mari !

Copiii de la Stea au avut azi parte de una dintre cele mai așteptate vizite profesionale de când i-am anunțat cu privire la meseriile pe care le vor putea descoperi pe parcursul acestui an școlar. Profitând de evenimentul „Ziua Porților Deschise” organizat de Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, copiii au fost fascinați să descopere detalii interesante despre munca polițiștilor în diverse domenii specifice de activitate. 
Vizita a debutat în curtea instituției unde copiii au răspuns cu voce tare și peste douăzeci de mânuțe ridicate în aer la întrebarea „Cine dorește să devină polișist?”, apoi, sub îndrumarea lucrătorilor structurii de intervenție specială, ei au descoperit o serie de echipamente din dotarea acestora și au aflat în ce constă munca lor.  A urmat una dintre principalele atracții ale vizitei, autoturismul Poliției Rutiere, copii fiind primiți pe rând la bord. Vizita a continuat în incinta instituției unde copii au aflat despre activitatea criminaliștilor și au avut posibilitatea să-și studieze detaliile amprentelor. Fascinantă a fost și descoperirea elementelor de siguranță ale specimenelor bancontelor urmărite prin echipamentele speciale care ajută la detectarea falsurilor. Turul clădirii s-a încheiat în zona amenajată pentru muzeu unde copiii au avut ocazia să admire uniforme de Poliție din diferite perioade și au aflat alte informații utile despre meseria de polițist. 
Mulțumim gazelor noastre pentru această vizită cu adevărat educativă și în mod special ghidului nostru în instituție, doamna Scms de poliţie Hrihorișan Felicia - Şef al Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care le-a oferit copiilor, pe înțelesul lor, informații despre siguranța rutieră, despre ceea ce trebuie să facem în situații de urgență, despre importanța respectării legilor și nu în ultimul rând despre modul în care cineva poate să devină polițist, condițiile și oportunitățile de carieră în acest domeniu. Iar la plecare copiii au primit dulciuri și câte un orar pe care să-și poată trece programul zilnic de școală și să-și amintească experiența de neuitat pe care au trăit-o azi !

0 Comments