duminică, 23 iulie 2017

Delegație franceză, în vizită la Asociația Stea

Vineri, 21 iulie a.c., o delegație formată din 14 francezi, s-a aflat într-o vizită de lucru la Asociația Stea. Grupul face parte din organizația Comite catholique contre la faim et pour le developpement (CCFD) – Terre solidaire iar cei 14 membri aflați la Satu Mare provin din toate regiunile Franței.

Astfel, timp de o zi, aceștia au avut posibilitatea să vadă munca echipei Stea din teren cu copiii, tinerii și familiiile din municipiu, care trăiesc în condiții grele în zonele marginalizate, au vizitat Grădina Stea din Curtuiuș iar la final au fost primiți de către viceprimarul Doina Feher, la sediul Primăriei, unde a fost prezent și directorul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, Doina Văsuț.
Vizita a avut loc în contextul unor negocieri pe care Asociația Stea le are cu această organizație, în vederea stabilirii unui parteneriat pentru sprijinirea incluziunii sociale a romilor din municipiul Satu Mare.
“Delegația prezentă la Satu Mare a fost impresionată de munca noastră cu beneficiarii și ș-a exprimat intenția de a susține activitatea noastră, prin urmare vom continua să lucrăm pentru stabilirea unui parteneriat, a declarat Cristina Bala, directorul Asociației Stea.

Organizația CCFD a fost înființată în urmă cu 56 de ani și se dedică solidarității internaționale, acționând prin trei pârghii: sprijinirea proiectelor de dezvoltare umană în țările din Sud și Est în curs de dezvoltare; sensibilizarea publicului cu privire la situația țărilor sărace prin acțiuni de educație pentru dezvoltare, în Franța; obținerea de norme internaționale mai echitabile, prin efectuarea de advocacy cu factorii de decizie politici și economici.

0 Comments