marți, 18 iulie 2017

Cercetașe din Franța, voluntare la Asociația Stea

    Un grup de cercetașe din Franța, intitulat Feu Sainte Claire d’Assise, a sosit săptămâna trecută la Satu Mare, unde timp de aproximativ 10 zile  desfășoară activități de voluntariat cu beneficiarii Asociației Stea.
    Grupul este format din 8 tinere, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, care fac parte din Scout Unitaires de France, o organizație catolică înființată în 1971 și care, la ora actuală are peste 28.000 de membri.
Scopul acestei vizite este de a ajuta echipa Stea la desfășurarea activităților cu copiii și tinerii care provin din mediile sărace.
     “Am găsit multă simplitate aici, la acești oameni. Și am rămas foarte impresionate de fericirea pe care o manifestă copiii atunci cînd mergem cu Caravana în comunitatea lor. Anul acesta am lucrat în Franța cu copii, nu neapărat săraci, ci din toate categoriile sociale. Orice făceam, nu-i puteam mulțumi. A fost foarte frustrant pentru noi însă fericirea și afecțiunea copiilor de la voi compensează experiența anterioară din Franța. Chiar dacă vorbim limbi diferite, ne putem înțelege foarte bine iar când vine vorba de zâmbete și îmbrățișări, limbajul este universal”, povestesc tinerele.
     Ele au aflat de munca Asociației Stea de la grupurile de elevi de la Liceul Franklin din Paris, care de câțiva ani organizează tabere în județul Satu Mare pentru copiii din mediile defavorizate și spun că această vizită este o experiență care ar dori să se repete în viitorul apropiat.
     Noi, echipa și beneficiarii Asociației Stea, le mulțumim pentru ajutorul oferit!


0 Comments