luni, 27 martie 2017

Recrutare de voluntari pentru Grădina Stea, în liceele sătmărene

            

 Reprezentantul Asociației Stea, Diana Joldoș Bretan, a desfășurat vineri, 24 martie a.c., o acțiune de recrutare voluntari în licee sătmărene.
Scopul acestei acțiuni a fost de a prezenta tinerilor proiectul Grădina Stea, care are la bază dezvoltarea programului de terapie ocupațională prin horticultură ce răspunde nevoilor de bază a tinerilor fără adăpost implicați, prin transformarea grădinii Steaîntr-o întreprindere socială ce-și valorifică produsele printr-un sistem de tip „coș de legume livrat cu regularitate, direct către clienți din comunitate. 
             Pe lângă terapia prin horticultură, Grădina Stea oferă tuturor celor interesați posibilitatea de a mânca sănătos, comandându-și coșurile de legume produse prin tehnici agroecologice, fără ierbicide și pesticide.
Astfel, aproximativ 80 de elevi de la colegiile „Mihai Eminescu” și „Gheorghe Dragoș” au obținut informații despre cum pot deveni voluntari la Gădina Stea, despre cum să mănânci sănătos dar și despre cum pot să-și pună în valoare cunoștinețele, talentele și abilitățile, în folosul comunității.
             Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului Grădina STEA, sponsorizat de Fundația PACT cu suținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare Idei din Țara lui Andrei.


0 Comments