luni, 27 martie 2017

După muncă și răsplată: tinerii de la „Grădina Stea” în tabara terapeutică


 
Cei 7 tineri care din aprilie 2016 sunt implicați în programul aprofundat de dezvoltare personală și profesională în cadrul proiectului „Grădina Stea” participă în perioada 26 – 31 martie 2017 la tabăra terapeutică organizată la Complexul Mujdeni din localitatea Orașu Nou din județul Satu Mare.
În anul care au trecut tinerii proveniți din medii extrem de defavorizate și cu multiple probleme de integrare socială au dat dovadă de multă voință pentru schimbare și putere de muncă. Implicându-se în programul zilnic de terapie prin horticultură, ei și-au dezvoltat abilitățile de viață și au învățat să facă față provocării de a crea și se a susține o grădină de legume și plante aromatice prin tehnici de agroecologie, fără pesticide și îngrășăminte chimice.

Printre roadele muncii lor nu se numără doar progresele lor semnificative în cee a ce privește dezvoltarea capacității de a deveni membrii productivi ai societății, ci și crearea activității de economie socială care oferă sătmărenilor una din cele mai accesibile alternative de a consuma legume ecologice cu livrare la domiciliu : www.gradinastea.ro.
 
Astfel, după realizarea tuturor pregătirilor pentru noul sezon (coșul de primavară va fi lansat în scurt timp), tinerii beneficiază acum de o binemeritată ocazie de relaxare activă și învățare în cadrul unei tabere a cărui program este menit să le asigure o stare de bine (plimbări în natură, activități sportive, foc de tabără), oportunități de dezvoltare profesională (instruire interactivă în domeniul agroecologiei) și multă susținere a creșterii încrederii și stimei de sine prin sprijin în conștientizarea progreselor făcute și încredere în capacitățile lor de a continua să-și constuiască un viitor mai bun.

Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Grădina STEA”, sponsorizat de Fundația PACT cu suținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare „Idei din Țara lui Andrei”.

Despre Asociaţia Stea
Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.
 
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, coordonator implementare proiect sau va rugăm să accesați : http://itla.taraluiandrei.ro/ideidin-tla , www.fundatiapact.ro, www.gradinastea.ro și www.asociatiasteasm.ro

 

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...