joi, 6 aprilie 2017

Liceeni francezi, în tabără cu copiii din mediile defavorizate


             În perioada 3 – 8 aprilie, Centrul Creștin „Speranța” din Baba Novac găzduiește o tabără pentru copiii din mediile sărace.
            Organizată de Asociația Stea în parteneriat cu organizația Solidarite Enfance Roumanie, tabăra face parte din programul PAS (Plan de acțiune socială)  al Liceului Franklin din Paris, program care își propune să ofere liceenilor oportunitatea de a învăța, derula și de a duce la bun-sfârșit un proiect.
           Timp de un an, tinerii francezi au organizat acțiuni diverse de strângere de fonduri prin forțe proprii la nivelul comunității din care fac parte, iar sumele adunate sunt folosite pentru cheltuielile pe care le implică această acțiune la care participa împreună cu copiii proveniți din medii sărace, beneficiari ai Asociației STEA.
         
Așadar, 15 liceeni francezi, 2 coordonatori de la Asociația Stea și 14 copii provenind din zonele sărace ale municipiului Satu Mare petrec timp de o săptămână momente de neuitat, prin jocuri și activități minuțios planificate de către voluntarii francezi.
“Această acțiune este menită să încurajeze copiii săraci să continue să facă progrese prin prezența la școală dar și la activitățile pe care le desfășurăm la Centrul de zi. De asemenea, tabăra are un dublu scop: unul educativ, deoarece copiii învață să respecte regulile de igienă, un program de activități, și un scop integrativ, prin care copiii învață să socializeze, să interacționeze și să respecte anumite sarcini”, a declarat Cristina Bala, directorul Asociației Stea.Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...