marți, 14 februarie 2017

Redirecționează 2% intr-un scop nobil!


 Ce este 2%?
        Prevederea 2% este un mecanism de transparenţă fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze până la 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie). La fel ca în anii trecuţi, Codul Fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2016, către o entitate non profit (asociaţie sau fundaţie). Conform Ministerului Finanţelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similară, contribuabilul trebuind să completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) şi să le depună la administraţia financiară de care aparţin până la data de 25 mai anul curent.

Cine poate redirecţiona 2%?
        Orice persoană cu domiciliul în România, care în anul fiscal anterior  a realizat venituri din salarii, asimilate salariilor sau din alte surse (venituri comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen).

De ce să redirecţionezi 2%?
·         Banii redirecţionaţi reprezintă 2% din impozitul care ţi-a fost deja reţinut în anul fiscal anterior. Ai dreptul să alegi către ce organizaţie neguvernamentală doreşti să redirecţionezi suma deja reţinută sau să optezi pentru a nu face nimic.
·         Redirecţionarea celor 2 procente din impozit te face un actor implicat în rezolvarea unei probleme din comunitate. Şi tu ai un cuvânt de spus în ce priveşte modul în care doreşti să fie cheltuiţi cei 2% reţinuţi din veniturile tale în anul fiscal anterior. De ce nu ai face-o?
·         Nu te costă nimic!
·         Poate nu ştii, dar gestul tău contează! Un copil aflat în situaţie de risc poate avea un destin mult mai bun. Ce spui, participi şi tu la destinul lui?
De ce 2% pentru Asociația STEA?
·         Suntem o organizaţie cu 13 ani vechime în comunitatea din Satu Mare. Oferim servicii sociale copiilor și tinerilor cu vârstye cuprinse între 0 – 35 de ani a căror caracteristică comună este aceea de a se afla în dificultate.
·         Oricând poţi să iei pulsul acţiunilor noastre prin intermediul website-ului nostru – www.asociatiasteasm.ro, blogului nostru – www.asociatiastea.blogspot.ro , paginii de facebook (Asociația Stea Page, Grădina Stea) sau chiar vizitându-ne sediul nostru, unde ne poţi cunoaşte mai bine : strada Octavian Goga 14, Satu Mare, tel: 0361/884330., 0751909535.
·         Îți stăm la dispoziție cu formularul, nu trebuie decât să îți dorești să ne ajuți!  
               
               INVESTIM ÎN COPILĂRIE PENTRU UN VIITOR DECENT !


Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...