miercuri, 30 iulie 2014

Întâlnire a ONG-urilor și instituțiilor sătmărene pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale

INFORMARE DE PRESĂ


PENTRU PUBLICARE IMEDIATĂ

Întâlnire a ONG-urilor și instituțiilor sătmărene pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale

Satu Mare, România, 30 iulie 2014


Miercuri, 30 iulie 2014, începând cu ora 11.00, sub coordonarea Asociației Stea a avut loc la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare o întâlnire de lucru a ONG-urilor și instituțiilor din Satu Mare privind inițierea unor activități comune pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare.

La întâlnire au participat reprezentanți ai 14 instituții : Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală Satu Mare, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare,  Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Satu Mare, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Agenţia Judeţeana pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Penitenciarul Satu Mare, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, structura teritorială Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Satu Mare, Cabinetul de Planning Familial din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și 4 ONG-uri : Asociaţia Stea, Fundaţia FARA filiala FOYER Satu Mare, Organizaţia CARITAS a Diecezei Satu Mare, Asociaţia Freres Europa.

În cadrul întâlnirii s-au stabilit premisele construirii unui Grup de lucru inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare – GIPEX având ca scop identificarea de soluţii adecvate de creştere a accesului acestora la serviciile sociale şi de bază existente în comunitate, printr-o abordare integrată a nevoilor beneficiarilor, în vederea prevenirii şi depăşirii situaţiilor de dificultate. Participanții au stabilit ca perioada următoare să fie dedicată definitivării cadrului comun de lucru, urmând ca la începutul lunii septembrie 2014 să fie semnat un acord de parteneriat între diferitele organizații și instituții interesate.

Această întâlnire a fost organizată de către Asociația Stea în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate” implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Poliţia Locală a municipiului Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.


Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.


Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

0 Comments