marți, 15 iulie 2014

Caravana EDUCALTERNATIVA a poposit in Parcul UFO

Ieri, 14 iulie 2014, caravana EDUCALTERNATIVA a poposit in parcul UFO din Micro 17. Alaturi de echipa STEA a participat si un grup de  7 elevi francezi, voluntari ai organizatiei non-guvernamentale satmarene.
Acestia si-au intampinat micii vizitatori cu activitati interactive, jocuri si sport. Alaturi de copiii din zona, de diferite varste, care au participat in numar mare la activitatile caravanei, parintii au fost foarte implicati si chiar au avut initiativa unor jocuri noi, petrecand astfel mai bine de 2 ore in compania echipei Asociatiei STEA.
Acţiunea se derulează în cadrul proiectului „Educaţie pentru viitor” care are ca scop susţinerea educaţiei timpurii, a integrării în sistemul educativ şi a dezvoltării abilităţilor de viaţă a copiilor şi tinerilor din medii defavorizate din municipiul Satu Mare. Proiectul, iniţiat şi coordonat de Andrei Henciu, angajat Orange,  a fost selectat în cadrul concursului „Susţine un ONG” organizat de Fundaţia Orange, ce oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.


Activitatea Caravanei "Educalternativa", combinată cu servicii sociale şi programe educative complexe desfăşurate în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea contribuie la dezvoltarea de cunoştinţe şi abilităţi în rândul copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, reducând astfel decalajele educaţionale generate de lipsa stimulării în mediul familial şi de neasumarea adecvată a rolurilor parentale, care există între aceştia şi ceilalţi copii şi tineri din comunitate.

Cu ocazia caravanei publice, organizate de 2 ori pe luna, echipa STEA ofera informatii celor care vor sa devina voluntari si sa dea o mana de ajutor la actiunile educative desfasurate in mediile sarace ale orasului.

0 Comments