joi, 31 iulie 2014

ANUNŢ DE PRESĂ – FINALIZARE PROIECT

                                                                                                                                            
31.07.2014

Centrul de Resurse CREST în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala (CREDDIS), Asociatia Stea si Fundatia Down Carei (România), Asociatia ÉFOÉSZ din Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) si Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” (Ucraina) au implementat proiectul cu titlul „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Socială” - HUSKROUA/1101/082” în perioada august 2013 – iulie 2014.

Proiectul a fost cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina. Valoarea totală contractată a proiectului a fost de 108.522 Euro.

Proiectul a avut ca scop promovarea culturii tradiționale transfrontaliere ca un mijloc pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor defavorizați din România, Ungaria și Ucraina.

Grupul tinta al proiectului a fost format din 14 experți / voluntari, 50 de copii și tineri defavorizați / cu nevoi speciale, 20 de voluntari și 2000 de copii, tineri și adulți din comunitatile locale.

În cadrul proiectului au fost implementate următoarele activități :
- cursuri de formare;
- schimburi de experiențe transfrontaliere pentru profesioniști și voluntari;
- programe de dezvoltare personală pentru copii defavorizați / cu nevoi speciale;
- vizite culturale transfrontaliere;
- tabară internațională;
- turnee artistice
- un Festival de Promovare al Patrimoniului Cultural Transfrontalier.
                                                                                                     
Detalii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la Asociaţia Stea, persoană de contact PINTEA Bogdan – expert profesional, la numărul de telefon 0743174169 sau de la Centrul de Resurse CREST Satu Mare, persoana de contact HEJJA Botond – manager proiect, prin numarul de telefon 0261-877770.
                                                                                                                          

Acest document a fost produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conţinutul acestei publicaţii intră în responsabilitatea Asociaţiei STEA şi nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

0 Comments