luni, 25 august 2014

Va invitam la face-painting, jocuri si animatie cu Caravana EDUCALTERNATIVA               Va asteptam cu drag, pe parcursul acestei saptamani, sa participati cu cei mici alaturi de noi la un program interactiv de activităţi ale Caravanei "Educalternativa" pregătit în mod special cu ajutorul voluntarilor din Franta si Italia. Am pregatit jocuri, activitati de animatie si atelier gratuit de face-painting. Scopul nostru este sa informam comunitatea despre nevoia de implicare pentru sprijinirea copiior din familii sarace sa mearga la gradinita si la scoala
              De asemenea, noi, echipa Stea, va vom oferi informatii tuturor celor care vor sa devina voluntari si sa dea o mana de ajutor la actiunile educative desfasurate in mediile sarace ale orasului.
Program :
 Astazi, 26.08.2014 – orele 18.00-20.00 Pasajul Corneliu Coposu
Miercuri, 27.08.2014 – orele 18.00-20.00 Parcul din Micro 17 (UFO)
Joi, 28.08.2014- orele 18.00-20.00 Parcul din Micro 16 (Sanatatii).
            Această acţiune se derulează în cadrul proiectului "Educaţie pentru viitor", „Educaţie pentru viitor" care are ca scop susţinerea educaţiei timpurii, a integrării în sistemul educativ şi a dezvoltării abilităţilor de viaţă a copiilor şi tinerilor din medii defavorizate din municipiul Satu Mare. Proiectul, iniţiat şi coordonat de Andrei Henciu, angajat Orange, a fost selectat în cadrul concursului „Susţine un ONG" organizat de Fundaţia Orange, ce oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.
           

Activitatea Caravanei "Educalternativa", combinată cu servicii sociale şi programe educative complexe desfăşurate în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea contribuie la dezvoltarea de cunoştinţe şi abilităţi în rândul copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, reducând astfel decalajele educaţionale generate de lipsa stimulării în mediul familial şi de neasumarea adecvată a rolurilor parentale, care există între aceştia şi ceilalţi copii şi tineri din comunitate. De asemenea, activităţile proiectului se axează pe influenţarea pozitivă a atitudinii părinţilor faţă de viitor reducând lipsa de perspective specifică mediului defavorizat în care trăiesc, dezvoltându-le cunoştinţele şi abilităţile şi determinându-i să susţină educaţia copiilor lor şi să facă paşi importanţi spre incluziunea socială.

0 Comments