joi, 19 septembrie 2013

Copii si tineri ai strazii in vizita la Langdon Down Satu Mare

               Astazi, 19 septembrie, 5 copii si tineri ai strazii, beneficiari ai Asociatiei Stea au facut o vizita tinerilor de la Asociatia Langdon Down Satu Mare. Aceasta intalnire este cea de-a doua din cadrul proiectului de solidaritate sociala, parte a  proiectului de civism finantat de La Voix de l’Enfant si Solidarite Enfance Roumanie.
                  Daca la prima intalnire din acest an, copiii si tinerii de la Langdon Down i-au invatat pe beneficiarii Asociatiei STEA sa creeze si decoreze rame foto si obiecte artizanale din gips, iata ca la intalnirea de astazi a venit randul copiilor si tinerilor strazii sa le arate si sa-i invete pe noii lor prieteni cum impletesc suporturi pentru ghivece din sfoara.
Ambele intalniri derulate in aceasta luna au fost un prilej exceptional de relationare, de schimb de experienta si de cunoastere pentru cele doua categorii de tineri aflati in dificultate.
               « Aceste activitati sunt binevenite pentru noi caci reprezinta o modalitate de a relationa, de a vedea cum sunt altii, de a-si arata unii celorlati capacitatile », a afirmat Gabor Gnandt, director de programme in cadrul Asociatiei Langdon Down.

              Potrivit reprezentantului Asociatiei STEA, Bogdan Pintea, beneficiarii de la Centrul de zi au pregatit timp de 4 luni activitati destinate celor care sufera de Sindromul Down. « Scopul proiectului a fost dezvoltarea unei atitudini de respect si solidaritate fata de alte grupuri aflate in dificultate. Acest lucru a fost posibil datorita acestor intalniri in care toti copiii si tinerii au participat la activitati de cunoastere, ateliere mestesugaresti, jocuri si sport”, a afirmat Bogdan Pintea.

0 Comments