miercuri, 24 aprilie 2013

Incepem curatenia de primavara pe strazi si spatii verzi

         Astazi, 24 aprilie, tinerii fara adapost care frecventeaza Centrul de zi al Asociatiei STEA au iesit la curatenie in zona dintre Podul de Fier si Podul Golescu, de o parte si de alta a digului pe malul drept al Somesului. Aceasta actiune, desfasurata in parteneriat cu Primaria Satu Mare, face parte din proiectul Asociatiei STEA de promovare a valorilor civice. Scopul este crearea unei atitudini responsabile privind protectia, curatenia si sanatatea mediul inconjurator dar si a urbei noastre, atat pentru tinerii care vin la Centrul de zi al Asociatiei STEA cat si pentru locuitorii Satmarului.



        Incepand cu ora 11.00, intr-un grup de aproximativ 15 tineri, am iesit cu saci si cu manusi sa curatam zona verde dintre poduri.
       Zona de sub Podul Decebal ne-a dat cea mai mare bataie de cap deoarece am avut mult de curatat. Acolo, cativa dintre beneficiarii Asociatiei STEA au trait ani de zile in trecut, iar mormanele de peturi, hartii si imbracaminte uzata ne-au umplut peste 20 de saci menajeri. Impresionant a fost ca au sarit in ajutorul nostru chiar oamenii strazii care isi duc veacul inca sub acest pod si de la care provine majoritatea acestor deseuri.



          Astfel, timp de cateva ore, atat beneficiarii Asociatiei Stea cat si “colegii” lor de suferinta din trecut au pus mana de la mana si au adunat peste 40 de saci de deseuri, toate sortate spre a fi reciclate.
          De preluarea gunoaielor s-a ocupat firma partenera a Asociatiei Stea, SC Deewaal SRL, strada Rodnei 55, a carei activitate este recuperarea materialelor reciclabile sortate.
          Actiunea de astazi reprezinta doar inceputul. Intentionam sa facem un obicei din aceasta activitate, cel putin o data la 2 saptamani, aratandu-ne deschisi la sugestiile satmarenilor cu privire la locurile din oras unde ar fi necesare asemenea actiuni.


2 Comments