marți, 16 aprilie 2013

Donatii de la suflete mari

        La sfarsitul saptamanii trecute, un suflet mare s-a hotarat sa doneze Asociatiei STEA un microbus plin de haine si incaltaminte plus 100 de lei. Desi doreste sa-si pastreze anonimatul, aceasta persoana si-a exprimat dorinta ca parte din banii donati Asociatiei sa fie folositi in scop igienic, insemnand periute si pasta de dinti, sapunuri etc. Noi ii vom respecta dorinta.
       Totodata, un tanar care a aflat de noi din mass-media locala s-a oferit sa ne doneze lunar 200 de lei. La intrebarea de ce a ales sa faca acest gest, acesta a raspuns: “Banii acestia i-as fi cheltuit pe bautura in discoteci! Consider ca scopul este mult mai bun, atat pentru suffletul meu cat si pentru acesti tineri aflati in dificultate”.
       Din sumedenia de haine primite vineri, 12 aprilie 2013, o parte au fost daruite beneficiarilor Asociatiei Stea si anume acelora care au dat dovada de progrese in procesele educative in care sunt implicati. Tot de aceste daruri s-au bucurat astazi, 16 aprilie, 2 familii, una dintre ele cu un minor, care au fost adusi de pe strazi de catre Politia Locala la Centrul de zi, in baza protocolului cu Asociatia STEA.
       Acestia au fost primiti cu bratele deschise, au avut posibilitatea de a face un dus si au primit haine curate de schimb.
      
Emotionant cazul unui batran care ne-a povestit cu lacrimi in ochi ca a lucrat ca si cioban o viata intreaga. Proprietarul oilor a vandut turma iar el a ramas fara serviciu. A venit la oras ca sa ceara ajutor insa nu a reusit decat sa traisca de pe o zi pe alta din cersit, dormind sub cerul liber. Acest batran nu mai facuse baie din 11 februarie. Conditiile de trai l-au umplut de paduchi si de miros urat. Timp de o ora beneficiarii Centrului de zi si asistentul social Magda Tarta i-au acordat ingrijirile necesare, l-au imbracat cu haine curate, l-au deparazitat si i-au oferit hrana atat lui cat si noilor veniti la Centru.

0 Comments