miercuri, 4 august 2010

Activităţi comune ale copiilor şi tinerilor de la Asociaţia Stea cu cei de la Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Marte

În data de 4 august la Asociaţia Stea a avut loc o noua etapă de activităţi comune de dezvoltare a abilităţilor de viaţă a unui grup de 18 copii şi tineri aflaţi în dificultate, derulată în cadrul proiectului „Acces pentru toţi la viaţă”.




De această dată a fost rândul Asociaţiei Stea să joace rol de gazdă pentru un grup de 6 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 9 şi 26 ani, de la Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare (AHF). Aceştia au fost primiţi la centrul nostru de zi unde au avut ocazia de a se implica în programul de activităţi educative şi de animaţie, alcătuind echipe mixte cu copii şi tinerii străzii.

Şi de această dată toţi participanţii s-au comportat exemplar fiecare învăţând să ţină cont de nevoile specifice ale celor din jur. Copiii şi tinerii străzii au fost deosebit de atenţi şi i-au ajutat pe cei de la AHF să se deplaseze şi să ducă la bun sfărşit sarcinile care necesitau anumite abilităţi fizice iar copiii şi tinerii de la AHF au arătat o mare deschidere şi răbdare în a-i ajuta pe cei de la Stea să înţelegă cerinţele şi să realizeze acele sarcini care au reprezentat o provocare mai mare la nivel de atenţie şi coordonare.

Activităţile au fost conduse de către responsabilul centrului de zi al Asociaţiei Stea sprijinit de psihologul specialist în cadrul proiectului „Acces pentru toţi la viaţă” şi două voluntare din Franţa la Asociaţia Stea. Programul a cuprins activităţi de socializare în grup, jocuri de prezentare, jocuri de competiţie şi un turneu de ping pong, iar la final copii şi tinerii au servit împreună o gustare rece.



Şi această experienţă a fost una foarte pozitivă, participanţii reuşind în timp record nu numai să se obişnuiască unii cu alţii ci chiar să lege prietenii. La despărţire copii şi tinerii din cele două grupuri şi-au manifestat speranţa de a avea cât mai curând ocazia să facă din nou activităţi împreună.




Proiectul „Acces pentru toţi la viaţă” este finanţat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.03.03 - Integrarea in societate a tinerilor apartinand minoritatilor si grupurilor dezavantajate si de Guvernul României, implementat de Centrul de Resurse CREST în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Satu Mare, Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare, Fundaţia Down Carei şi Asociaţia „Părinţi pentru Copii” Satu Mare.

0 Comments