duminică, 25 septembrie 2022

Ziua 6 Pregătirea expoziției Sésame

Lucie a terminat de developat fotografiile din ultima zi a atelierului. Expoziția de sfârșit de atelier de la Sătmărel va avea loc joi, 8 septembrie.
 
🚉 S-a convenit cu părinții lor ca 5 copii din Sătmărel să vină la București pentru expoziția Sésame. Lucie a început activitățile de pregătire cu primii patru dintre ei. A cincea fetiță, se va alătura grupului pentru cele trei sesiuni programate înainte de plecarea la București. Copiii au avut sclipiri în ochi pe toată durata pregătirii.
 
📌 Atât de multe lucruri noi pentru ei: niciunul dintre ei nu a mai fost la București! Am adus o hartă pentru ca ei să poată vizualiza distanța dintre Satu Mare și capitală; traseul trenului. Le-am făcut o schiță a aventurii: ce este un vernisaj, cât va dura expoziția, datele călătoriei, cum va fi pentru ei. Ei au întrebat: "Va trebui să vorbim în fața tuturor? Vor fi copii la deschidere? Luca a întrebat: "Ambasada Franței este un ONG? Le-am explicat despre Ambasada Franței și despre Institutul Francez din România. 
 
⭐ Lucie le-a spus că și ei sunt niște mici ambasadori, ai comunității lor și vor reprezenta copiii din Sătmărel.
 
✅ Lucie a început să pregătească scanările fotografiilor care vor fi expuse la București. Treisprezece vor fi expuse în exterior, iar 36 în interior. Cele din exterior măsoară 1x1m, iar cele din interior 50x50 cm. 
 
Ne așteaptă o săptămână plină!

0 Comments