duminică, 25 septembrie 2022

Ziua 5 Atelier Sésame

 

📸 ☁️ Ultima zi a atelierului a început sub un cer cenușiu, cu un vânt răcoros. După ce a analizat fotografiile din ziua precedentă, Lucie a sugerat să împărțim copiii în două grupuri cu instrucțiuni diferite.

👣 Unul dintre grupuri a primit sarcina să fotografieze micile poteci care traversează comunitatea, printre case. Lucie le-a sugerat să poziționeze aparatul astfel încât poteca să ocupe o jumătate din fotografie, pentru ca în cealaltă jumătate să se poată vedea cerul.
🫴 Celălalt grup a primit sarcina să fotografieze obiecte ținute în mâinile adulților, fără a fotografia persoana. Pentru aceasta, a fost necesar să ne poziționăm în fața subiectului, la o distanță de un braț.
Spre sfârșitul atelierului nostru a început să plouă. Din fericire, copiii terminaseră de făcut poze.
💜 Săptămâna viitoare, Lucie va organiza o expoziție de sfârșit de atelier la Sătmărel, sub stejar. Aceasta este un preludiu pentru cea de la București, care va fi organizată la Institutul Francez din România și care va cuprinde fotografii de la cele trei ateliere Sésame din 2018, 2020 și 2022.
⭐️ Patru sau cinci copii din Sătmărel vor fi ambasadorii tuturor fotografilor participanți la cele trei ediții. De mâine, copiii vor începe să pregătească vernisajul de la București.

0 Comments