duminică, 25 septembrie 2022

Ziua 3 Atelier Sésame

 

📸 O zi frumoasă și însorită, nu prea caldă. Copiii sunt mai relaxați decât în zilele precedente. Se așează mai liniștiți pe covorul de sub stejar. 

 ⭐👁Lucie le arată copiilor fotografiile, ca de obicei. Ei sunt mai interesați de aspectele tehnice decât ieri. Sunt mai atenți și mai motivați să asculte comentariile ei. Putem vedea deja că au suprapus mai puțin fotografiile. Ea le vorbește despre distanța pe care trebuie să o păstreze față de ceea ce vor să fotografieze pentru a evita neclaritatea: cel puțin cât un braț întins în fața obiectivului; să nu fie însă nici prea departe de acesta. 
 
⚽️ Astăzi, Lucie le dă o temă: să fotografieze locul lor de viață: casa lor, împrejurimile, un obiect care le este drag, etc…
 
🏡 Ne împărțim în trei grupuri și mergem pe rând la casa fiecărui copil. "Nu trebuie să faceți poze în casă", le amintește Lucie, "lumina este prea slabă pentru aparatul Holga, fotografiile ar putea fi negre"! 
 
🏆 Erik, care face parte din grupul meu, scoate din casă un trofeu câștigat la șah, obiectul său preferat. Îl fotografiază fără să arate prea multă mândrie... 
 
🫶 Înapoi la stejar, mai mulți copii ne împărtășesc bucuria lor de a fi învățat să folosească aparatul foto cu film. Adriana ne spune că a învățat să lucreze în echipă. 
 
💜 Mai urmează încă două zile de ateliere de lucru. Ce surprize ne va rezerva ziua de mâine ?

0 Comments