miercuri, 22 septembrie 2021

Tinerii din Sătmărel sunt învățați să-și planifice bugetul personal

 

Întâlnirile din această săptămână cu tinerii din mediile defavorizate în cadrul activităților non-formale de la Centrul de zi s-au axat pe identificarea propriilor venituri și cheltuieli.

Astfel, tinerii incluși în proiectul “Ateliere de dezvoltare a competențelor tinerilor pentru incluziune”, finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare (DJST SM) în cadrul Concursului local de proiecte de tineret 2021, și derulat în perioada 6 septembrie – 26 noiembrie 2021, au aflat ce înseamnă un buget, ce reprezintă noțiunile de “venituri” și “cheltuieli”, cum se ține evidența cheltuielilor și care sunt beneficiile contabilizării acestora.

Aceștia au primit fiecare câte un carnețel iar tema pe o durată de 4 săptămâni este de a nota atât intrările cât și cheltuielile, punctual. Echipa educativă va verifica săptămânal dacă a fost îndeplinită sarcina și vor avea loc discuții de grup pe tema  dată.

“Planificarea bugetului personal are ca scop echilibrarea cheltuielilor în raport cu veniturile. În mediile vulnerabile, principala problemă este că nu știu să-și gestioneze banii și deseori cheltuie pe lucruri nesemnificative ajungând în situația de a nu avea buget pentru a-și acoperi nevoile de bază”, a afirmat a Diana Săvianu, asistent social.

Proiectul de tineret are ca scop creșterea graduli de pregătire pentru incluziune social a acestor tineri marginalizați, prin dezvoltarea de competențe, prin asigurarea de oportunități concrete pentru ca aceștia să devină persoane active în comunitatea sătmăreană.

 

0 Comments