miercuri, 4 august 2021

Vacanțe de vară cu mai mult sens prin voluntariat

 

🤩 🙋„Vacanța noastră de vară tocmai a căpătat și mai mult sens”, ne-a mărturisit Claire, voluntară din Franța aflată în prima ei zi de misiune la Stea.

🙏 🤗 Azi ne-am amintit cu emoție și recunoștință că la originea înființării Asociației Stea stă determinarea unui grup de tineri voluntari care au decis să se implice pentru a ajuta copiii vulnerabili din județul Satu Mare. Primii au fost tinerii francezi, cercetași, veniți în misiune în centrele de plasament din județ prin implicarea regretatului preot iezuit, Jean Magnan. De la ei am învățat ce este spiritul civic și ce poate face un grup de tineri pentru a contribui la schimbarea în bine a vieții copiilor din medii defavorizate.

⭐️🙋‍♀️🙋‍♂️ După mai bine de 20 de ani, continuăm să primim cu bucurie grupuri de cercetași francezi alături de voluntari sătmăreni, animați de aceeași dorință de construi unui viitor mai bun pentru toți copiii. 
👣🤝 Azi, un nou grup de cercetași francezi și-a început cu entuziasm misiunea la Asociația Stea. Sunt 5 tineri cu vârste între 20 și 21 de ani, cu mulți ani de cercetășie în spate în cadrul organizației Scouts et Guides de France de la Le Mans. Sunt super motivați să dea o mână de ajutor la toate activitățile asociației, atât cu copiii, în programele educative cât și cu tinerii și adulții în activitățile de terapie prin horticultură.

✈️🎒 S-au pregătit îndelung pentru a ajunge la Satu Mare, au realizat diverse acțiuni de strângere de fonduri pentru a-și autofinanța misiunea socială și spun să vacanța lor de vară a căpătat un nou sens acum că au ajuns să-i cunoască în sfârșit pe copiii de la Sătmărel. Sunt impresionați de bucuria cu care i-au primit copiii și afecțiunea pe care au simțit-o din prima zi de interacțiune cu ei.

❤️🌏 Alături de ei, un grup de tineri voluntari sătmăreni descoperă cât de multe beneficii le aduce experiența de voluntariat, de la relaționare într-un mediu multicultural și exersarea limbilor străine, până la munca în echipă și asumarea de responsabilități, organizare și management de activități și proiecte.
✅ Programul de voluntariat la Stea este în continuare deschis, înscrierea se face pe bază de interviu. Persoană de contact, Diana Săvianu, coordonator voluntari: diana.savianu@asociatiasteasm.ro

0 Comments