vineri, 23 iulie 2021

Membrii celei mai mari organizații de cercetași din Franța, la Asociația Stea

 

Un grup de tineri francezi, în vârstă de 19 ani, membri ai organizației franceze Scouts et Guides de France, participă timp de o lună în calitate de voluntari la activitățile de la Centrul de zi al Asociației Stea. Aceștia sunt Aurelien Juillard, Emeline Masurel, Pierre-Louis Dehove, Louise Louvet, Flavie Mamin și Maxime Challe.

Scouts et Guides de France este cea mai mare organizație de cercetași și ghizi din Franța. Cu o vechime de 17 ani, Scouts et Guides de France a fost formată prin uniunea a două mari organizații: Guides de France ( fondată în anul 1923) și Scouts de France, fondată în 1920.

În prezent, organizația are peste 62000 de membri cu vârste cuprinse între 6 și 21 de ani și 14000 de voluntari, activând prin 924 de grupuri locale.

Așa cum o spune și motto-ul acestui grup, Toujours Prêt”, atât membrii cât și voluntarii sunt în slujba aproapelui, a comunității, a tot ceea ce înseamnă natură și animale, fiind ghidați de principii și valori morale creștine precum respectul, bunul-simț, iubirea pentru tot ceea ce ne înconjoară, adevărul, loialitatea, asumarea responsabilităților, credința etc.

Acești tineri au depus eforturi mari în Franța pentru a stânge suma necesară care le asigură transportul, cazarea și cheltuielile necesare în România.

“Am auzit de Asociația Stea de la cunoștințe, am aflat ce faceți voi pentru copiii din mediile defavorizate și am vrut să ne aducem și noi contribuția la activitățile cu cei mici. Organizația noastră nu asigură cheltuielile așa că timp de câteva luni ne-am organizat să strângem bani, sub formă de donații. Ne-au ajutat prietenii, cunoștințele, familia și alți oameni de suflet din jurul nostru”, au povestit tinerii cercetași.

În timp ce alții de vârsta lor sunt preocupați de petreceri, relaxare, achiziționare de gadgeturi de ultimă generație, rețele de socializare etc., acești minunați tineri au ales să-și investească timpul, energia și resursele financiare în a aduce zâmbete pe chipurile copiilor vulnerabili, a petrece timp cu aceștia și a ajuta echipa de profesioniști a Asociației Stea zi de zi, timp de o lună.

0 Comments