joi, 10 iunie 2021

Premise de conducere obținute de 2 femei din comunitatea marginalizată din Sătmărel

O a treia femeie urmează să termine școala de soferi

 

Stima de sine este importantă pentru că reprezintă punctul de plecare al experiențelor de viață”, Herbert Harris.

Cu toții știm că datorită stimei de sine putem avea o viață frumoasă sau, dimpotrivă, o viață grea, cu lipsuri și cu dificultăți. Pornind de la acest aspect atât de important pentru orice individ, indiferent de vârstă, naționalitate, etnie, sex etc., unul dintre obiectivele activităților din cadrul serviciului pentru integrare/reintegrare socială destinat adulților de la centrul de zi al Asociației Stea este tocmai creșterea stimei de sine a persoanelor aflate în dificultate.au participat de-a lungul anilor la activitățile de la centrul de zi

Până acum, 2 tinere din Sătmărel au obținut permisul de conducere iar o a treia este la finalul orelor de șofat. Toate au participat de-a lungul anilor în programul de integrare/reintegrare socială.

Astăzi, 7 beneficiari au participat la o activitate de terapie prin horticultură. Îmbinând partea de grădinărit cu partea de dezvoltarea abilităților de viață și consiliere, asistentul social Mirela Molnar a aplicat exercițiul “Sentiment de succes”, o modalitate des folosită pentru a determina nivelul stimei de sine a beneficiarilor.

Situația precară, conflictele dese în familie, sarcinile de multe ori prea multe pe care adulții, în special mamele, le au, lipsa educației și condițiile improprii de trai provoacă acestora un sentiment de inutilitate, de inferioritate dar și un blocaj în a –și descoperi potențialul și valoarea și de a le fructifica. Tocmai de aceea, scopul acestui serviciu este de a dezvolta deprinderile necesare pentru ca aceste persoane să depășească situațiile de dificultate cu care se confruntă.

0 Comments