miercuri, 9 iunie 2021

„EduMotivation” descoperim profesii pentru un viitor de succes: instructor de karate

„Toți oamenii de succes sunt copii care au avut un vis și l-au urmat până la capăt”, a spus Tony Robbins.

Ca parte a proiectului „EduMotivation”, profesioniștii din diverse domenii devin modele pozitive pentru copiii lui Stea, motivându-i să creadă în potențialul lor și să aleagă calea educației pentru a-și atinge aspirațiile.

În această săptămână, s-au organizat atelierele de meserii cu doi invitați de excepție: Csaba Nyesti, președintele asociației sportive OKINAWA Satu Mare, cu elevii săi și Felicia Hrihorișan, comisar de poliție la Biroul de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.

Tema a fost aceea de autoapărare, iar copiii au descoperit profesia de instructor de karate, una dintre cele mai cunoscute arte marțiale, originară din Japonia.

Cum poate o pasiune, un hobby să devină o profesie din care putem trăi bine? Diferența dintre lupta pentru scopuri negative și lupta pentru scopuri pozitive? Cum ne putem face visele să devină realitate? Acestea sunt doar câteva dintre subiectele abordate de sensei Nyesti care a vrut să fie un luptător din copilărie. El le-a explicat copiilor parcursul său și motivația lui pentru această meserie care îi aduce multă satisfacție prin rezultatele obținute de elevii săi: curajul de a ieși din situațiile de agresiune, dezvoltarea personală, gestionarea furiei etc. Sensei a încurajat copiii să-și urmeze pasiunile lor pentru că și ei pot deveni orice își doresc, atâta timp cât au un scop.

Diferența dintre autoapărare și răzbunare și consecințele violenței au fost subliniate și ilustrate de Felicia Hrihorișan, precum și riscurile cu care ne confruntăm atunci când nu vorbim cu ceilalți când ne confruntăm cu astfel de probleme sau amenințări. 

Elevii clubului de karate au susținut demonstrații pentru copiii din Stea. Aceștia au fost foarte interesați să descopere tehnici de autoapărare. Toată lumea a fost cu adevărat uimită să vadă fete capabile să se apere împotriva bărbaților mult mai masivi.

Copiii au fost încântați de experiențele practice și de modelele descoperite. Mulțumim sincer ACS OKINAWA pentru activitatea propusă și Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare pentru activitățile organizate, Primăriei Satu Mare pentru locația oferită și Direcției de Sport și Tineret Satu Mare pentru furnizarea echipamentului necesar evenimentului.

Aceste activități fac parte din proiectul Program EduMotivation: Program de activități extracurriculare pentru dezvoltarea psihosocială a copiilor care trăiesc în zone marginalizate , finanțat de CCFD-Terre Solidaire.

0 Comments