miercuri, 14 aprilie 2021

Expoziție „Copiii, promotori ai unui stil de viață sănătos în comunitate”

 


Creativitatea, talentul, imaginația, bagajul de cunoștințe acumulate la activitățile din proiectul “Școala din grădină” au fost transpuse în desene, fișe și picturi realizate de către copiii din comunitățile vulnerabile din Sătmărel și Pirita ( Baia Mare), și au fost prezentate cu mândrie familiilor acestor copii în cadrul unei expoziții organizate de către Asociația Stea și Pirita Children Baia Mare în comunitatea din Sătmărel.

Scopul acțiunii a fost acela de a crește conștientizarea întregii comunități cu privire la abilitățile pe care copiii le-au dobândit în ultimele luni pentru a face mici schimbări concrete în viața lor în a avea grijă de sine și a adopta un stil de viață sănătos.

Familiile au fost încurajate să susțină aceste schimbări, descoperind idei concrete printre planșele create de copii pentru a transmite mesajele-cheie pe cele șase teme de educație pentru sănătate:

• învățăm să avem minte sănătoasă în trup sănătos!;

• învățăm să mâncăm și să bem sănătos!;

• învățăm să dormim sănătos!;

• învățăm despre o igienă sănătoasă!;

• învățăm să ne mișcam sănătos!;

• învățăm să avem un program zilnic sănătos!;

 

 

 

#instaredebine #kaufland #fdsc #implicareafacediferenta

*****

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

0 Comments