vineri, 23 aprilie 2021

ASOCIAȚIA STEA ȘI PIRITA CHILDREN LANSEAZĂ „CARTEA MEA DE GRĂDINAR!„



 


Având experiența rezultatelor benefice ale terapiei prin horticultură obținute în cei peste 5 ani de activitate în acest domeniu dar și punând preț pe alimentația sănătoasă care ajută la dezvoltarea armonioasă a organismului uman, Asociația Stea împreună cu organizația Pirita Children – Copiii din Pirita, lansează „Cartea mea de grădinar”, un jurnal de activități practice destinat copiilor (6-14 ani), care îi ghidează pas cu pas în aventura de a deveni mici grădinari.


Sub forma unui caiet de exerciții, cartea conține teme interesante cu rol educativ, curiozități din lumea plantelor, un calendar anual pentru semănat și plantat legume, prezentarea uneltelor, instrumentelor și tehnicilor de grădinărit dar și tehnici de agroecologie, rețete de tratamente bio, sfaturi legate de planificarea și organizarea grădinii pe înțelesul celor mici etc. “Copiii sunt conduși spre a descoperi treptat informațiile necesare și a dobândi abilitățile de care au nevoie pentru înființarea unei mici grădini de legume și plante aromatice pe care să o poată îngriji până la obținerea roadelor, fiind totodată o resursă de preț pentru profesioniștii sau părinții care doresc să experimenteze beneficiile activităților de grădinărit cu copiii. Este un instrument care contribuie la sensibilizarea copiilor cu privire la valorile fundamentale de respect pentru natură, biodiversitate, nutriție sănătoasă și stare de bine”, a declarat Cristina Bala, directorul Asociației Stea.

Ghidul de grădinărit pentru copii a fost realizat în cadrul proiectului „Școala din grădină” având ca element central un program de educație pentru stil de viață sănătos prin grădinărit cu copiii dar și activități educaționale și de informare cu copiii și părinții lor. Acesta este unul dintre cele mai valoroase instrumente pedagogice create în cadrul acestui proiect, rezultatul excelentei colaborări dintre echipele sătmărene și băimărene formate din asistenți sociali, cadre didactice și voluntari animatori socio-educativi.

Ghidul este pus la dispoziție gratuit de către partenerii din proiect pentru persoanele interesate, acesta putând fi descărcat pe site-ul Asociației Stea: www.asociatiasteasm.ro, în secțiunea dedicată proiectului „Școala din grădină”.

 

Proiect derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Pirita Children – Copiii din Pirita și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*****

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.



0 Comments