vineri, 12 martie 2021

Șahul, instrument de modelare a gândirii copiilor și a dezvoltării abilităților de viață

 

     Numit și “jocul minții”, șahul a devenit pentru copiii de la Centrul de zi al Asociației Stea una dintre activitățile preferate.

     Dacă până acum doi ani, această disciplină fascinantă era o necunoscută pentru majoritatea dintre beneficiarii din mediile defavorizate, proiectul derulat în perioada decembrie 2018 – decembrie 2019 în parteneriat cu  Asociația CREST și Clubul Sportiv DAVID din Ungaria, care a implicat experți din domeniul social și antrenori de șah, a oferit posibilitatea copiilor de a face cunoștință cu acest sport, de a-l aprofunda și chiar de a caștigă premii la concursuri naționale.


    Munca în echipă
; gestionarea emoțiilor; îmbunătățirea memoriei, a atenției; dezvoltarea abilităț‚ilor de rezolvare a problemelor, strategie și logică, toate acestea sunt doar câteva dintre rezultatele obținute în rândul beneficiarilor implicați în proiect  iar programul de dezvoltare a abilităților de viață prin șah continuă la Asociația Stea în cadrul Programului EduMotivationsusținut financiar de către organizația CCFD – Terre Solidaire.

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...