vineri, 28 octombrie 2016

Peste 50 de liceeni, prezenți la “Biblioteca vie de promovare a oportunităților de voluntariat"

          Sediul Asociației pentru Copii și Tineri 4U a găzduit ieri, 27 octombrie 2016, evenimentul de promovare a oportunităților de voluntariat din Satu Mare, intitulat sugestiv  « Biblioteca vie ».
         Astfel, reprezentanții celor 9 ong-uri și instituții publice din municipiu prezente la eveniment au jucat rolul de “carte vie”, oferind tinerilor interesați informații cu privire la programele de voluntariat. Astfel, peste 50 de liceeni au fost invitați să descopere rând pe rând fiecare « carte », descoperind treptat întreaga „biblioteca".
         La eveniment și-au prezentat ofertele de voluntariat  Asociația Gutemberg, Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare/ Centrul « Sfântul Paul »; Asociația pentru Copii și Tineri 4U, Asociația socială « SATUL DE LUT », Asociația Stea, Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – SNAC, Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare / Centrul Multifuncțional ALTER EGO și Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare.
         Așadar, timp de 2 ore, într-un cadru prietenos și o atmosferă plăcută, liceenii au descoperit posibilități de a-și petrece timpul liber împlicându-se în acțiuni de voluntariat sau participând la diverse evenimente umanitare.
         Acțiunea face parte din cadrul campaniei de informare a tinerilor cu privire la oferta ONG-urilor şi instituţiilor publice locale pentru activităţi de educaţie non-formală şi voluntariat, desfășurată în cadrul proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate!”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare.

0 Comments