duminică, 1 iunie 2014

Autorităţile locale sunt deschise să susţină programul de terapie prin horticultură


COMUNICAT DE PRESĂ
PENTRU PUBLICARE IMEDIATĂ

Autorităţile locale sunt deschise să susţină programul de terapie prin horticultură

Satu Mare, România, 30 Mai 2014

In perioada aprilie – iunie 2014 Asociaţia Stea desfăşoară la Satu Mare o serie de acţiuni în vederea obţinerii în concesiune a unui teren de minim 800 mp pentru amenajarea unei grădini şi a unui solar profesionist necesar implementării unui program de terapie prin horticultură ce urmează să sprijine integrarea socio-profesională a 42 de persoane fără adăpost.

Acest program reprezintă elementul central al proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociaţia Stea îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România(www.fondong.fdsc.ro), beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.
Realizarea proiectului se bazează pe obţinerea suportului comunităţii sătmărene în primul rând prin asigurarea terenului necesar desfăşurării activităţilor de grădinărit, acesta fiind spaţiul unde beneficiarii  proiectului urmează să îşi dezvolte nu doar competenţe specifice cultivării plantelor în regim ecologic, ci mai ales abilităţi de viaţă necesare integrării în muncă.

Având în vedere impactul benefic pe care proiectul urmăreşte să-l genereze la nivel comunitar, Asociaţia Stea, cu sprijinul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, a solicitat factorilor de decizie şi autorităţilor sătmărene posibilitatea alocării unui teren din spaţiul public în vederea implementării acestui proiect. Această iniţiativă s-a bucurat încă din primul moment de susţinere din partea conducerii Primăriei Satu Mare, care a identificat deja o posibilă locaţie potrivită şi urmează să propună Consiliului Local al municipiului Satu Mare să accepte concesionarea respectivului teren către Asociaţia Stea pe o perioadă de 5 ani.

„Acest proiect reprezintă o oportunitate importantă de schimbare pentru oamenii fără adăpost care îşi doresc să se integreze în societate asigurând posibilitatea sprijinirii lor printr-un proces de evoluţie de la stadiul de persoană care depinde de mila şi ajutorul celor din jur, la persoană ce lucrează şi contribuie la buna funcţionare a societății. Ne bucurăm mult de faptul că autorităţile locale au promis să susţină această iniţiativă şi îi mulţumim domnului primar, Dorel Coica, pentru suportul său”, a declarat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului şi director al Asociaţiei Stea.

Despre Asociaţia STEA

Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org


Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...