marți, 27 mai 2014

Vino alaturi de noi in Gradina Romei, la Caravana EDUCALTERNATIVA!

     
         
Avem placerea de a va invita maine, 28.05, intre orele 14.00-16.30, in Gradina Romei, la prima caravana EDUCALTERNATIVA organizata intr-un altfel de loc decat in zonele defavorizate, ca si pana acum  Aceasta actiune de iesire in public are ca scop promovarea activitatilor de educatie in strada realizate in aceasta perioada zilnic de catre echipa Asociatiei STea impreuna cu voluntarii de la centrul de zi.

         Această acţiune face parte din proiectul “Educaţie pentru viitor”, finanţat de către Fundatia Orange in parteneriat cu Grenoble Isere Roumanie, Solidarite Enfance Roumanie, Popica Onlus şi Consiliul local prin Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare.
        Activitatea caravanei, combinată cu servicii sociale şi programe educative complexe desfăşurate în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea contribuie la dezvoltarea de cunoştinţe şi abilităţi, reducând astfel decalajele educaţionale generate de lipsa stimulării în mediul familial şi de neasumarea adecvată a rolurilor parentale, care există între copiii şi tinerii aflaţi în dificultate şi ceilalţi copii şi tineri din comunitate. De asemenea, activităţile proiectului se axează pe influenţarea pozitivă a atitudinii părinţilor faţă de viitor reducând lipsa de perspective specifică mediului defavorizat în care trăiesc, dezvoltându-le cunoştinţele şi abilităţile şi determinându-i să susţină educaţia copiilor lor şi să facă paşi importanţi spre incluziunea socială.

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...