joi, 9 ianuarie 2014

Devino voluntar al Asociatiei STEA!!

Traim in secolul vitezei, ne aflam in continua miscare si simtim de cele mai multe ori ca nu ne ajunge timpul… Timpul pentru studiu, timpul la serviciu, timpul cu familia sau prietenii, timpul pentru noi insine. Avem multe intrebari si prea putine raspunsuri. Cine suntem, ce ne place cu adevarat sa facem, care este scopul nostru pe acest pamant, ce ne-ar implini cu adevarat?
         
Raspunsurile nu le vom primi decat atunci cand ne vom opri din alergat si ne vom uita inlauntrul nostru. Ne vom acorda timpul necesar pentru a lasa deoparte grijile materiale, gandurile de viitor sau ancorarea in trecut si vom incepe sa traim CLIPA, aici si acum. Si acest lucru il putem face atunci cand hotaram ca vrem sa ne schimbam viata in bine. Sau sa o facem mai frumoasa decat este acum.

Noi iti oferim sansa sa inveti ce inseamna a trai CLIPA cu bucurie si recunostinta, in mijlocul copiilor si tinerilor saraci, la Centrul de zi al Asociatiei STEA. Ei te vor invata pe tine, asa cum ne-au invatat si pe noi – echipa STEA – sa ne bucuram pentru fiecare zi pe care o avem, sa ne bucuram de fiecare lucru simplu, sa dam si sa primim afectiune, sa radem si sa dansam.  

In spatele fiecaruia dintre acesti copii si tineri se ascunde o poveste gri, daca nu chiar neagra. Drama a facut parte si face parte din viata lor. Drama de a te naste in conditii mizere, drama de a fi abandonat pe strada sau in centre de plasament atunci cand ai mai mare nevoie de iubirea si sprijinul celor care ti-au dat viata, drama de a fugi de acasa din cauza abuzurilor savarsite insasi de cei care te au adus pe lume, drama de a nu stii unde vei pune capul la noapte sa te odihnesti, drama de a nu avea siguranta painii de maine, drama de a nu stii daca MAINE te vei trezi sau vei pleca la ingeri din cauza gerului….
Si dat fiind ca drama vietii lor este ieri si maine, aceste suflete au invatat sa-l traiasca pe AZI. In fiecare zi, ca si cum ar fi ultima…. Iar faptul ca vei dori sa te implici dandu-ne o mana de ajutor iti va fi de folos, intr un fel sau altul. Caci pana la urma vei invata ca fericirea ta inseamna sa le oferi altora bucurie, ajutor si dragoste. Nu esti inca convins? Incearca, noi te asteptam cu mult drag!
        
Aceasta campanie de promovare a voluntariatului face parte din proiectul cu titlul „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Sociala” - HUSKROUA/1101/082, perioada 01.08.2013 – 31.07.2014, si implementat de catre Centrul de Resurse CREST în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala (CREDDIS), Asociatia Stea si Fundatia Down Carei (România), Asociatia ÉFOÉSZ din Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) si Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” (Ucraina) .

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina. 


Detalii suplimentare pot fi obtinute de la Asociaţia Stea, persoană de contact PINTEA Bogdan – expert profesional, la numărul de telefon 0743174169, e-mail : asociatiastea@gmail.com sau la sediul centrului de zi al Asociaţiei STEA, B-dul Octavian Goga nr. 14 din Satu Mare de luni până vineri între orele 9,00 - 17.00



Acest comunicat a fost produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conţinutul acestui comunicat intră în responsabilitatea Asociaţiei STEA şi nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.


0 Comments