miercuri, 25 decembrie 2013

Mesaj de Craciun




Dragi prieteni, parteneri, voluntari, sponsori şi donatori,


În timp ce 2013 se apropie de sfârşit vrem sa vă transmitem alături de cele mai sincere urări de bine şi faptul că vă suntem recunoscători pentru sprijinul pe care ni l-aţi acordat şi care a făcut munca noastră posibilă. De mai bine de 9 ani de când ne-am asumat misiunea de a ajuta copiii şi tinerii care se confruntă cu grave probleme de incluziune socială să-şi constuiască o viaţă mai bună, am reuşit să arătăm că există scăpare din spirala sărăciei prin educaţie şi integrare profesională. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără dumneavoastră.

Vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat şi vă încurajăm să ne fiţi alături şi pe mai departe investind în continuarea programelor noastre socio-educative. Mai jos puteţi vedea impactul realizat cu sprijinul dumneavoastră.

În 2014 ne propunem să dezvoltăm programele after-school la centrul nostru de zi, dar şi intervenţia noastră directă în zonele cele mai sărace din Satu Mare punând accent pe munca cu familiile care se confuntă cu grave probleme de excluziune socială pentru a educa şi responsabiliza părinţii să asigure un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, să se ocupe de educaţia lor şi să facă toate eforturile necesare pentru susţinerea integrării şcolare a acestora.
Suntem convinşi că cea ma bună cale pentru a evita repetarea modelului de viaţă în condiţii de extremă sărăcie este să investim în educaţia acestor copii.

Sărbători fericite !

Echipa Asociaţiei Stea


Sprijină continuarea muncii noastre în 2014 ! Donează acum ! sau Devino voluntar !

Făcând o analiză a anului 2013, găsim atât de multe motive să fim recunoscători : 

- Am reuşit să sprijinim 14 tineri în a-şi menţine locurile de muncă în timp ce alţi 4 au fost ajutaţi în realizarea demersurilor de angajare.

- În cadrul centrului de zi 75 de copii şi tineri :
·        au învăţat să socializeze, să scrie, să citească şi să socotească, să respecte reguli, să aibă grijă de igiena şi sănătatea lor, să ducă un stil de viaţă mai sănătos, să-şi caute un loc de muncă;
·        au fost ajutaţi atunci când au fost bolnavi (tratament medicamentos, mediere către servicii medicale) evitându-se răspândirea unor boli transmisibile în comunitate;
·        au avut acces la condiţii de igienă şi au primit o masă în fiecare zi putând să se concentreze şi fiind responsabilizaţi să depună eforturi pentru integrarea socială, rezultatele fiind vizibile şi în ceea ce priveşte reducerea şi chiar renunţarea la comportamente deviante (cerşetorie, consum de aurolac).

- Anul acesta avem mai mulţi copiii mici care vin cu frecvenţă constantă la centrul de zi. Prezenţa lor de la vârste fragede le dă mult mai multe şanse de a se dezvolta armonios astfel încât pe viitor să reuşească să părăsească subcultura sărăciei şi să-şi constuiască o viaţă normală.

- Am însoţit 70 de persoane la realizarea demersurilor pentru obţinerea sau înnoirea actelor de identitate / de stare civilă.

- Am reuşit să ajutăm 48 de familii care se confuntă cu grave probleme de excluziune socială să treacă peste dificultăţile zilnice prin:
-         completarea resurselor pentru medicamentele necesare copiilor, în special celor de vârstă mică, evitând astfel posibile complicaţii;
-         sprijinirea în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă şi obţinerea acelui minim de resurse necesare pentru a satisface nevoile de bază ale copiilor (hrană, căldură, igienă, securitate);
-         consilierea şi asigurarea de haine şi rechizite pentru a-şi trimite copiii la şcoală.

- Am acordat sprijin aprofundat pentru 5 familii să înscrie copii la şcoală şi să asigure condiţiile necesare evitării abandonului şcolar, iar 6 copii au frecventat zilnic programul after-school în cadrul centrului nostru de zi.

- Am organizat 8 acţiuni în folosul comunităţii sătmărene (curăţenie, cules ambrozie, dezlipit afişe, îngrijit câini din adăpost) cu implicarea a peste 20 de beneficiari ai Asociaţiei care au învăţat despre drepturi şi responsabilităţi în comunitate. Un aspect important este faptul că prin aceste acţiuni şi tinerii cu probleme psihice care nu au nici o şansă de a fi angajaţi undeva au produs beneficii pentru comunitate şi şi-au crescut stima de sine fiind apreciaţi.

- Peste 100 de voluntari din diferite zone (Satu Mare, Livada Mică, Mădaras) s-au alăturat echipei noastre şi au sprijinit copiii şi tinerii de la Stea la numeroase activităţi şi acţiuni într-un spirit de solidaritate, toleranţă şi respect pentru cei din jur, dezoltându-se astfel ca cetăţeni de bază ai zilei de mâine.

- Am organizat 3 tabere cu spirjinul a peste 30 de voluntari francezi care ne-au ajutat să responsabilizăm copiii şi tinerii crescând implicarea lor în toate activităţile educative şi de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă.
 

- Numeroşi donatori dar şi persoane juridice au răspuns pozitiv apelului nostru de sprijin făcând donaţii şi sponorizări fără de care nu am fi reuşit să ne continuăm activitatea în condiţiile retragerii unei părţi seminificative a finanţărilor din Italia prin care am supravieţuit până acum.

0 Comments