vineri, 27 aprilie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ - Concurs de creaţie pentru elevii sătmăreni „ANTI-DISCRIMINAREA COPIILOR ŞI TINERILOR şi ADVOCACY PENTRU DREPTURILE COPILULUI”


În cadrul unui proiect de promovare a drepturilor copilului şi de advocacy cu privire la nevoile şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor străzii, Asociaţia Stea are deosebita plăcere de a anunţa lansarea unui concurs de creaţie pentu elevii din judeţul Satu Mare.
Concursul care se desfăşoară în perioada 27.04.2012 – 08.06.2012 propune elevilor din şcolile şi liceele sătmărene să contribuie la promovarea drepturilor copilului prin realizarea unor lucrări pe tema : « Anti – discriminare a copiilor şi tinerilor şi pledoarie pentru drepturile copiilor », având posibilitatea de a opta pentru una din următoarele secţiuni ale concursului :
-          desen : deschisă elevilor cu vârsta între 9 şi 14 ani,
-          fotografie : deschisă elevilor cu vârsta între 12 şi 19 ani,
-          spot-video : deschisă elevilor cu vârsta între 15 şi 19 ani.
Asociaţia STEA împreună cu partenerii tehnici şi cu finanţatorii doreşte să utilizeze acest canal de producere a materialelor de comunicare artistice şi audiovizuale pentru a oferi copiilor şi tinerilor din judeţul Satu Mare un cadru de punere în valoare a talentului lor şi de promovare a drepturilor copilului, oferindu-le posibilitatea să-şi sensibilizeze părinţii, familia şi comunitatea cu privire la unele probleme serioase cu care se confruntă mulţi copii din Satu Mare şi să promoveze solidaritatea, implicarea civică şi responsabilitatea socială.
Elevii interesaţi să participe la concurs sunt invitaţi să se înscrie până la data de 11 mai 2012, descărcând fişa de înscriere de pe adresa :
şi trimiţând-o, după completare, pe mail la : concursdrepturicopil.stea@gmail.com, pe cale poştală, sau aducând-o personal la Asociaţia STEA, B-dul Octavian Goga nr.14, Satu Mare.
La înscriere, candidaţii vor fi informaţi cu privire la detaliile privind demersurile şi modalităţile de depunere a lucrărilor în funcţie de categoria la care concurează.
Perioada de primire a lucrărilor este 4 – 25 mai 2012.
Cele mai bune lucrări vor fi expuse şi promovate în cadrul unei expoziţii ce va fi organizată la Satu Mare în perioada 4 – 8 iunie 2012, iar în data de  7 iunie 2012, va avea loc o Gală festivă de premiere, în cadrul căreia câştigătorii clasaţi pe primele 3 locuri la fiecare dintre cele 3 secţiuni ale concursului vor fi recompensaţi cu premii atractive : cărţi cu picturi celebre, truse de pictură şi desen, aparat foto, album foto, memory stick, camera video, DVD player, mp3 player.

Informaţii suplimentare privind derularea concursului se pot obţine consultând Regulamentul disponibil la adresa : http://www.asociatiastea.blogspot.com/2012/04/reglementul-concursului-de-creatie.html 
 
Acest concurs se desfăşoară în cadrul proiectului „Campanie de promovare a voluntariatului şi de advocacy pentru drepturile şi nevoile copiilor şi tinerilor străzii din Satu Mare”, co-finanţat de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles şi Ambasadele Franţei şi Elveţiei la Bucureşti având ca parteneri locali autorităţile sătmărene, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare şi Asociaţia Artiştilor Fotografi Prisma. Scopul proiectului este mobilizarea populaţiei şi a autorităţilor pentru a răspunde nevoilor şi a sprijini integrarea socială a copiilor şi a tinerilor străzii.
Asociatia STEA este o organizatie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330. Persoană de contact: Cristina Maria Bala, Director, E-mail: asociatiastea@gmail.com sau concursdrepturicopil.stea@gmail.com

0 Comments