duminică, 18 martie 2012

În luna martie copiii şi tinerii strazii de la Satu Mare sărbătoresc Francofonia !


În luna Francofoniei copiii şi tinerii de la Stea participă la o serie de acţiuni culturale şi sportive informându-se şi participând la punerea în valoare a Francofoniei şi a misunilor sale de promovare a limbii franceze dar şi a păcii, democraţiei şi drepturilor Omului.
Startul activităţilor a fost dat în data de 8 martie, la Asociaţia STEA având desfăşurându-se următoarele tipuri de activităţi :
 Pictură artistică:
- pictura simbolului reprezentativ al francofoniei : tinerii au participat la un atelier de pictură dându-şi toată silinţa de a realiza pancarte pentru promovarea activităţilor pe tema francofoniei, având ocazia pe de o parte să descopere culorile francofoniei şi pe de altă parte să îşi pună în valoare talentul lor artistic la pictură. Atelierul a fost condus de către Desire, voluntarul nostru internaţional al francofoniei, venit din Burkina Faso timp de 1 an la Asociaţia STEA în cadrul Programului de Voluntariat Internaţional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). În timpul activităţii, tinerii au avut ocazia să afle de la Desire o serie de informaţii interesante despre spaţul francofon şi despre acţiunile OIF.
 Activitatea de informare a populaţiei
- Pancartele realizate de către tineri au fost folosite în timpul plimbărilor făcute pe străzile orşului pentru a arăta simbolul francofoniei şi a anunţa debutul unei serii de activităţi de promovare a limbii franceze. Curiozitatea oamenilor care s-au întâlnit cu tinerii noştri, manifestata printr-o serie de întrebări arată un interes crescut cu privire la acţiunile Asociaţiei STEA şi la francofonie.  
Activităţi sportive
- Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, plimbările de informare au fost finalizate cu câte o acţiune sportivă pe terenurile din vecinătatea unor zone de agrement din oraş.  
Şi în data de 13 martie, tinerii participanţi la acţiuni au atras admiraţia trecătorilor, purtând culorile francofoniei în timpul plimărilor în oraş. 
Cât despre partida de baschet, tinerii s-au implicat cu ardoare, măsurându-şi forţele în cadrul a două echipe mixte formate din băieţi şi fete cu participarea şi a altor copii şi tineri din comunitate.
Aceste activităţi au fost foarte aprecite de către copiii şi tinerii noştri care şi-au manifestat dorinţa de a repeta aceste acţiuni şi mai ales jocul de baschet.

0 Comments