luni, 19 martie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ al Asociaţiei STEA privind Ziua Internaţională a Francofoniei la Satu Mare !


20 Martie este o dată importantă a francofoniei, ea marchează Ziua Internaţională a Francofoniei. În lumea întreagă, limba franceză este în sărbătoare.
Anul acesta sloganul ales este : « limba franceză este o şansă ». Iar Secretarul General al Francofoniei, Excelenţa Sa, Preşedintele Abdoul DIOUF, transmite către toată comunitatea franceză şi ţările membre ale Francofoniei următorul mesaj « Pentru noi toţi şi cei care am ales să ne adunăm în cadrul Francofoniei, limba franceză, este într-adevăr şansa care ne este oferită să putem intra în contact dincolo de frontiere şi des oceane, nu doar pentru a comunica între noi având siguranţa de a ne înţelege, dar şi mai ales pentru a acţiona solidar, pentru a ne gândi împreună la provocările prezentului şi ale viitorului, pentru a împărtăşi temerile noastre, speranţele noastre şi ambiţiile noastre, atât pe timp de primejdie, cât şi de bucurie ... »
Asociaţia STEA, în cadrul parteneriatului său cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi a programului acesteia de voluntariat, îşi propune să împărtăşească această şansă de a descoperii Francofonia şi limba franceză cu tinerii elevi din Satu Mare.
Azi, marţi 20 Martie, cu începere de la ora 13.00 în Sala Festivă a Colegiului Naţional « Mihai Eminescu » din Satu Mare, echipa Asociaţiei STEA cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean va realiza o manifestaţie francofonă în beneficiul liceenilor din Satu Mare.  Această conferinţă are ca obiectiv, pe de o partea comemorarea zilei de 20 martie cu elevii şi pe de altă parte, informarea şi sensibilizarea tinerilor din Satu Mare cu privire la posibilităţile pe care le au de a învăţa limba franceză şi oportunităţile care le sunt oferite de către instituţia francofoniei în ceea ce priveşte formarea lor academică, profesională, artistică şi culturală.
Pe parcursul evenimentului cu durata de o oră tinerii vor asista la prezentarea despre instituţia Francofoniei realizată de către D-nul Desire THIOMBIANO, voluntarul internaţional a francofoniei venit din Burkina Faso timp de 1 an la Asociaţia STEA din Satu Mare şi vor avea ocazia de a purta un dialog cu acesta pe teme de interculturalitate, voluntariat şi oportunităţile de formare şi dezvoltare artistică şi culturală oferite de Organizaţia Internaţională a Francofoniei. De asemenea, pornind de la mesajul Secretarului General al Francofoniei, Asociaţia STEA va motiva tinerii să profite de limba franceză, dar şi să contribuie prin solidaritatea lor, ca voluntari în cadrul Asociaţiei STEA la promovarea şi protecţia copiilor şi tinerilor străzii.
Francofonia este mai mult decât un spaţiu lingvistic, să profităm alături de tineri pentru o integrare a oamenilor şi a limbilor !
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.
Pentru mai multe detalii, va stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330. Persoană de contact: Cristina-Maria Bala, Director, E-mail: asociatiastea@gmail.com

0 Comments