marți, 15 noiembrie 2011

Urcă pe şcenă şi fii o STEA !!!

Proiect de teatru - recrutare de voluntari
Asociaţia Stea lansează o campanie de recrutare de voluntari din rândul liceenilor din Satu Mare în vederea realizării unui proiect de teatru împreună cu copii şi tineri ai străzii care beneficiază de servicii sociale în cadrul centrului de zi.

Teatrul este un instrument pe care echipa noastră îl foloseşte în munca cu beneficiarii având numeroase beneficii :
- dezvoltarea personală a participanţilor
- creşterea stimei de sine
- creşterea motivaţiei pentru schimbare a copiilor şi tinerilor prin stabilirea de scopuri personale constructive pe termen mediu
- îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi de muncă în echipă.

Realizarea spectacolului constă în crearea unor şcenarii, a decorului, constumelor, accesoriilor şi bienânţeles avem nevoie şi de roluri. Astfel, copiii si tinerii strazii alături de alţi tineri din comunitate pot scrie scenarii, ajută la realizarea decoraţiilor şi pot să fie actori, urmând să aibă ocazia de a-şi arăta talentul în cadrul unor spectacole prezentate cu ocazia a diferite evenimente organizate de Asociaţia Stea în comunitate.

Contribuţia voluntarilor liceeni este esenţială pe de o parte deoarece prin dinamismul, imaginaţia şi talentul lor vor da curaj copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de dificultate să-şi manifeste şi ei ideeile şi să creadă cu adevărat că sunt şi ei capabili să realizeze ceva valoros, pe de altă parte voluntarii vor contribui la creşterea stimei de sine şi a incluziunii copiilor şi tinerilor străzii prin comportantentul nondiscriminant şi acceptarea de care vor da dovadă în cursul activităţilor comune.

Experienţa echipei Stea arată că aceste activităţi au un potenţial extrem de benefic şi pentru voluntari. În primul rând aceştia vor avea posibilitatea de a-şi folosi energia în mod constructiv, realizând o acţiune în folosul unor copii şi tineri care nu au avut şansa de a se naşte într-o familie care să-i sprijine. Voluntarii vor putea înţelege dificultăţile prin care trec copiii şi tinerii străzii, dându-şi seama de propria lor şansă, şi fiind sensibilizaţi să aprecieze mai bine ceea ce au şi să-şi dezvolte spiritul civic pentru reducerea discriminării şi creşterea implicării oamenilor din comunitate în rezolvarea problemelor sociale. Această experienţă va ajuta voluntarii să devină mai responsaili, să aibă o gândire mai matură, să-şi devolte o serie de abilităţi care pe viitor le vor fi deosebit de utile în viaţa profesională : comunicare, munca în echipă, creativitate, rezolvarea de probleme, asumare de responsailităţi.

Proiectul de teatru se derulează în perioada noiembrie 2011 – iunie 2012 iar activităţile comune cu voluntarii liceeni se vor desfăşura în fiecare sâmbătă în intervaul orar 11.00 – 14.00 în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea din Satu Mare, B-dul Octavian Goga nr. 14.

În funcţie de solicitările primite, voluntarii vor fi instruiţi şi vor putea putea apoi să-şi asume diferite responsailităţi în cadrul următoarelor tipuri de ateliere :
- expresie corporală
- creare de şcenarii
- punere în şcenă
- coregrafie şi dans
- teatru forum
- crearea de decoruri şi costume

 Nu se solicită nici un fel de experienţă anterioară în acest domeniu ci doar dorinţă de implicare şi seriozitate, metodele şi tehnicile de lucru vor fi învăţate cu sprijinul echipei de proiect

Voluntarii minori vor necesita acordul părinţilor pentru implicarea în aceste activităţi de voluntariat.

Persoanele interesate sunt rugate să timită o scrisoare de intenţie în care să prezinte motivele pentru care îşi doresc să participe în calitate de voluntar la acest proiect la adresa : asociatiastea@gmail.com până cel târziu în data de 9 decembrie 2011.

Pentru mai mult informaţii vă stăm la dispoziţie :
- la centrul de zi al asociaţiei, de luni până vineri între orele 9.00 şi 17.00
- la numărul de telefon : 0361.884.330
- pe e-mail : asociatiastea@gmail.com

sau puteţi contacta direct persoanele rsponsabile de proiect :
- Bogdan Pintea : 0747232619
- Iulia Handrau :  0742237813

0 Comments