vineri, 25 februarie 2011

Actiune de recrutare de voluntari la Livada Mica

Participarea voluntarilor la activitatile centrului de zi a devenit un lucru esential datorita impactului crescut pe care activitatile educative il au atunci cand copiii si tinerii strazii au posibilitatea de a primi mai multa atentie individuala, astfel ca, echipa Asociatiei Stea a pornit o noua campanie de atragere de voluntari. Multumita prietenului Asociatiei Stea, parintele Blideran Olimpiu, care ne-a intermediat intalnirea, in data de 22 februarie 2011, am avut ocazia sa ne adresam tinerilor din Livada Mica, membrii ai “Ligii tinerilor ortodoxi”.
In cadrul acestei intalniri s-au facut diverse activitati de cunoastere si auto-cunoastere precum si discutii privitoare la activitatea Asociatiei Stea. Pe tot parcursul intalnirii, cei prezenti au putut viziona fotografii realizate in timpul activitatilor din centrul de zi. Feed-backul primit din partea participantilor a fost unul pozitiv, aratandu-se motivati de a se implica in activitatile realizate in cadrul centrului de zi, ba chiar propunand idei noi de activitati. La finalul intalnirii majoritatea celor prezenti si-au declarat interesul pentru voluntariat in cadrul asociatiei noastre. De mentionat este si faptul ca aceeasi tineri au organizat si primirea echipei de teatru (compusa din tineri si copii ai strazii, beneficiari ai serviciilor Asociatiei Stea) cu ocazia prezentarii piesei care a avut loc in luna ianuarie 2011 in Livada Mica. Speram ca aceste actiuni comune sa fie inceputul unei frumoase colaborari in cadrul careia sa putem realiza cat mai multe proiecte care sa ajute copiii si tinerii care traiesc pe strada sa-si construiasca un prezent si un viitor mai bun.
Campania de recrutare de voluntari continua si in perioada urmatoare. Asteptam cu mare drag orice persoana cu deschidere fata de ideea de a-si petrece in mod costructiv timpul liber intrucat voluntariatul la Asociatia Stea nu este doar o cale de a ajuta pe cei ce au nevoie ci este mai ales o oportunitate de dezvoltare personala.

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...