marți, 21 aprilie 2009

Tabara de Paste cu copiii strazii

În perioada 14 – 19 aprilie, la Noroieni, Asociaţia Stea în parteneriat cu Asociaţia Solidarite Enfance Roumanie din Franţa şi Asociaţia Samtoul din Noroieni organizează o nouă tabără pentru un grup de copii ai străzii din Satu Mare.

Este vorba de o acţiune de voluntariat realizată de un grup de 8 liceeni de la Paris care, împreună cu însoţitorii lor, au pregătit un program special prin care 6 copii se vor bucura de Lumina Sărbătorii Paştelui într-un cadru marcat de prietenie, solidaritate şi căldură sufletească.


Iată mesajul transmis de grupul de voluntari francezi :

« De la Turnul Eiffel la câmpiile din Noroieni, de la zgomotul maşinilor la murmurul naturii, cei 3000 de kilometrii care ne separă de modul de viaţă şi de spiritul necunoscut al României au fost uitaţi cu repeziciune.


Cine suntem noi? Un grup de 8 tineri francezi şi trei însoţitori animaţi de o dorinţă de a se deschide, de a descoperii şi de a se dedica celor care au nevoie.

După 6 luni de pregătiri intense şi căutare de fonduri, am ajuns în sfârşit la Asociaţia Stea pentru a organiza o tabără cu copiii aflaţi în dificultate din Satu Mare.Ambiţia care ne motivează nu este aceea de a bulversa existenţa acestor 6 copiii ai străzii, ci dorim să le transmitem interesul pe care mulţi îl au faţă de ei şi să de dăruim un dram de iubire şi fericire.
De Marţi până Sâmbătă am ales să derulăm numeroase activităţi sportive şi de creaţie care urmăresc să consolideze luarea de iniţiativă şi spiritul de echipă deja prezent.

Le propunem, astfel, un program diversificat care cuprinde de la fotbal şi pictură la activităţi de igienă şi implicare în treburi gospodăreşti.
Uşoara teamă pe care am avut-o înainte de sosirea lor a fost ştearsă de zâmbetele şi bunăvoinţa copiilor pe care i-am găzduit. Spiritul de echipă nou format care guvernează viaţa noastră cotidiană şi diferenţele culturale dintre noi dau culoare acestei experienţe privilegiate.

Si dacă speranţa, pe care fiecare dintre noi a încercat să o facă să renască, va prinde rădăcină în inimile curate ale copiilor, acesta ar fi cel mai frumos rezultat al proiect nostru.
Astfel, mulţumim Asociaţiei Stea care, având încredere în noi, a făcut posibilă realizarea acestui proiect. »

Şi noi, la rândul nostru, le mulţumim voluntarilor implicaţi în proiect şi tuturor celor care ne-au susţinut pentru organizarea acestei acţiuni subliniind importanţa şi valoarea implicării personale pentru inducerea unor schimbări într-o realitate mult prea dură pentru unii dintre semenii noştri.

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...