joi, 10 iunie 2021

Încurajarea lecturii: ateliere părinți – copii de la vârste fragede

În această săptămână, o dragă prietenă, educatoarea Mirela Anghelus, a fost alături de noi pentru a ne aduce bucuria cititului organizând două ateliere minunate cu copiii.

15 mame cu bebelușii lor, cu vârste cuprinse între câteva luni și 3 ani, au participat la activitatea desfășurată în comunitatea marginalizată Satmarel. Copiii au fost fascinați de imaginile frumoase care le-au permis să descopere animale foarte drăguțe alături de bebelușii lor.

 

La sfârșitul activității, Mirela a distribuit câte o carte fiecărei mame, încurajându-le să continue să citească activități acasă.

Al doilea atelier a avut loc în grădina Centrului de zi Stea. De data aceasta a venit rândul copiilor de vârstă școlară să redescopere plăcerea de a citi. Mirela le-a adus 3 cărți surpriză. Copiii au putut discuta de ce sunt recunoscători astăzi. Au reflectat la ceea ce le aduce fericire și la finalul activității au făcut o călătorie senzorială cu ajutorul celei de-a treia cărți.

Aceste ateliere au fost organizate cu sprijinul asociației OvidiuRo în cadrul proiectului „Geanta cu 2 cărți” pentru a încuraja lectura cu copiii încă de la naștere.

0 Comments