joi, 22 aprilie 2021

Ziua Pământului, alături de Asociația Cutezătorii Munților

În fiecare an, în 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Din admirație pentru Mama Terra și din dorința de a marca această sărbătoare, Asociația Cutezătorii Munților a oferit astăzi Asociației Stea Crăițe, planta-sanitar care nu ar trebui să lipsească din grădinile ecologice.

Iar cum legumele din Grădina Stea sunt produse prin tehnici de agroecologie, fără chimicale, ierbicide sau pesticide, darurile primite reprezintă o adevărată mană cerească.

“Ziua Pământului e sărbătoarea de care vrem să își amintească copiii noștri toată viața. Să fie conștienți că Mama Pământ ne ține, ne hrănește, ne dă apele și aerul de care avem nevoie. Să învețe să respecte natura, să consume cu măsură și să nu facă rău Pământului, fiindcă e singura noastră casă. Ce vrem pentru copiii noștri, vrem pentru toți copiii. Este motivul pentru care am ales în acest an sa sărbătorim împreună cu copiii ce beneficiază de servicii sociale la Asociația Stea. Vrem ca și ei sa aibă parte de o educație ecologică și sa se bucure de binefacerile Pământului, conștientizând ce e important pentru sănătatea acestuia și a noastră, a fiecăruia. Am ales sa plantam impreuna flori, (despre care azi am aflat ca sunt companion bun al răsadurilor de roșii) și sa ne bucuram de un mic schimb de experiență între micii grădinar de la Stea și micii iubitori de natura și drumeții, Cutezători ai Munților", a afirmat Felicia Hrihorișan, membră în Asociația Cutezătorii Munților.

Copiii Cutezătorilor împreună cu piticii de la Centrul de zi au rezolvat exerciții în "Cartea mea de grădinar", lansată în această săptămână de către Asociația Stea; au primit informații utile despre floarea Crăiță, au vizitat sera din curte iar la finalul întâlnirii au plantat împreună florile primite în dar.

0 Comments