vineri, 12 martie 2021

Șahul, instrument de modelare a gândirii copiilor și a dezvoltării abilităților de viață

 

     Numit și “jocul minții”, șahul a devenit pentru copiii de la Centrul de zi al Asociației Stea una dintre activitățile preferate.

     Dacă până acum doi ani, această disciplină fascinantă era o necunoscută pentru majoritatea dintre beneficiarii din mediile defavorizate, proiectul derulat în perioada decembrie 2018 – decembrie 2019 în parteneriat cu  Asociația CREST și Clubul Sportiv DAVID din Ungaria, care a implicat experți din domeniul social și antrenori de șah, a oferit posibilitatea copiilor de a face cunoștință cu acest sport, de a-l aprofunda și chiar de a caștigă premii la concursuri naționale.


    Munca în echipă
; gestionarea emoțiilor; îmbunătățirea memoriei, a atenției; dezvoltarea abilităț‚ilor de rezolvare a problemelor, strategie și logică, toate acestea sunt doar câteva dintre rezultatele obținute în rândul beneficiarilor implicați în proiect  iar programul de dezvoltare a abilităților de viață prin șah continuă la Asociația Stea în cadrul Programului EduMotivationsusținut financiar de către organizația CCFD – Terre Solidaire.

Niciun comentariu:

Program de formare în domeniul pedagogiilor digitale pentru profesioniști din centre de zi

  La sfârșitul lunii trecute am dat startul primului atelier de formare în domeniul pedagogiilor digitale organizat în cadrul proiectului “R...