joi, 8 septembrie 2016

Intalnire de lucru pe tema voluntariatului




           Miercuri, 8 august 2016, sala de ședințe a Centrului de Agrement Ștrand Satu Mare, a găzduit o primă întâlnire organizată de Asociația Stea cu reprezentanți ai 7 ONG-urilor și instituțiilor din municipiu care au răspuns invitației de promova împreună oportunitățile de implicare și de dezvoltare personală deschise tinerilor sătmăreni. 
        Întâlnirea face parte din proiectul “Voluntariat – resursă pentru comunitate!”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare ce are ca scop creșterea gradului de implicare a tinerilor sătmăreni în viața comunității precum și promovarea voluntariatului ca valoare personală și resursă comunitară în județul Satu Mare.
        Temele abordate au fost promovarea ofertelor de voluntariat ale ONG-urilor și instituțiilor locale cu activități de și pentru tineret în rândul elevilor și a comunității sătmărene și crearea de oportunități de participare a tinerilor în acțiuni cu valoare socială pe timpul derulării proiectului.
         De asemenea, s-au pus bazele pregătirii Festivalului voluntariatului, eveniment public care se va desfășura în Parcul Central din Satu Mare la sfârșitul acestei luni prin care organizațiile neguvernamentale și instituții locale de și pentru tineret vor prezenta sătmărenilor activitățile și proiectele lor, cu scopul de a atrage voluntari. 
Evenimentul se dorește a fi o sărbătoare a schimbărilor pozitive pe care oamenii le fac pentru cei din jur prin implicare pentru o comunitate mai bună.
Mulțumim tuturor celor care au dat curs invitației noastre și Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare pentru susținere în realizarea acestui proiect.


0 Comments