miercuri, 4 iunie 2014

Ultima vizită culturală transfrontalieră în cadrul proiectului „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Socială” - HUSKROUA/1101/082”


Ieri, 3 iunie  2014,  cei 10 tineri fără adăpost, beneficiari ai activităţilor realizate de Asociaţia Stea în cadrul proiectului „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Socială” - HUSKROUA/1101/082” au participat la ultima din cele 3 vizite culturale transfrontaliere organizate împreună cu partenerii din cele 3 ţări implicate. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina şi are ca scop promovarea culturii tradiţionale transfrontaliere ca un mijloc pentru incluziunea socială a copiilor şi tinerilor defavorizaţi din România, Ungaria şi Ucraina.
Evenimentul din 3 iunie a avut loc in Ungaria desi a fost organizat de partenerii ucrainieni (dat fiind climatul politic din Ucraina, intalnirea a fost mutata in Ungaria), si a reunit aproximativ 60 de participanti, alaturi de voluntary si insotitori ai celor 5 organizatii partenere.

Potrivit  responsabilului  de grup al Asociatiei STEA, Bogdan Pintea, partea ucraineana si-a intampinat oaspetii cu un spectacol artistic specific culturii traditionale, momente foarte apreciate de catre spectatori. A doua parte a zilei a fost rezervata jocurilor interactive, in care au fost implicate toti cei prezenti,  prilej bun pentru socializare si impartasirea impresiilor accumulate pe parcursul derularii acestui proiect.
Această acţiune a fost realizată în cadrul proiectului „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Socială” - HUSKROUA/1101/082” finanţat de Uniunea Europeană prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina care este derulat de către Centrul de Resurse CREST în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala (CREDDIS), Asociatia Stea si Fundatia Down Carei (România), Asociatia ÉFOÉSZ din Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) si Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” (Ucraina).

Detalii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la Asociaţia Stea, persoană de contact PINTEA Bogdan – expert profesional, la numărul de telefon 0743174169 sau de la Centrul de Resurse CREST Satu Mare, persoana de contact Noemi BALINT, la numarul de telefon 0261-877770.


                                                                                                                           


Acest document a fost produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conţinutul acestui comunicat intră în responsabilitatea Asociaţiei STEA şi nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

0 Comments