luni, 7 noiembrie 2011

Noutăţi de toamnă la Asociaţia Stea

După o vară plină de excursii, tabere, vizite şi proiecte realizate împreună cu voluntari din Italia, Franţa, America şi România, lunile de toamnă sunt şi ele extrem de bogate în activităţi şi evenimente la Asociaţia Stea.







În primul rând, spre mare noastră bucurie, de la începutul lunii septembrie, echipei noastre i s-au alăturat noi membrii. Este vorba în primul rând de noi angajaţi : Iulia, absolventă a facutăţii de psihologie şi volutară la asociaţia noastră de mai multe luni şi Rozalia, o adevărată specialistă în munca cu populaţia de etnie romă având o vastă experienţă în domeniul serviciilor sociale.





Iulia lucrează cu jumătate de normă la centrul de zi având un rol esenţial în sprijinirea responsabilului centrului de zi în derularea şi îmbunătăţirea continuă a activităţilor realizate cu copiii şi tinerii străzii, adesea numărul acestora depăşind media de 25 de persoane pe zi, iar Rozalia, a preluat rolul de responsabil al locuinţei protejate, realizând intervenţia aprofundată în vederea dezvoltării deprinderilor de viaţă independentă şi călăuzirea celor 5 tineri pe drumul spre integrare socială.








Ambele angajări sunt cu normă parţială dar reprezintă un enorm sprijin pentru echipa de bază a Asociaţiei Stea în transpunerea în realitate a iniţiativelor menite să crescă impactului intervenţiei educative la nivelul beneficiarilor astfel încât să îi motivăm şi să îi sprijinim în eforturile lor constructive de a-şi îmbunătăţi viaţa şi a se integra în societate. Mulţumim partenerilor noştri, organizaţiile Popica Onlus (Roma, Italia), Solidarite Enfance Roumanie (Paris, Franţa) şi Grenoble Isere Roumanie (Grenoble, Franţa) pentru sprijinul financiar fără de care echipa Stea nu ar putea continua să-şi desfăşoare activitatea.



Pe lângă angajări, tot în luna septembrie am beneficiat de sprijin şi din partea unor voluntari români şi a unei studente aflate în practică. Majoritatea voluntarilor au fost tineri îndrumaţi de către părintele Blideran Olimpiu de la parohia ortodoxă din localitatea Livada Mică, care s-au implicat în diferite acţiuni realizate împreună cu copiii şi tinerii de la centrul de zi, iar în practică am avut-o pe Miruna, studentă absolventă a primului an de facultate în domeniul asistenţei sociale la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, care ne-a sprijinit în realizarea evaluărilor beneficiarilor şi derularea unor activităţi cu tinerii din centrul de zi şi locuinţa protejată. Nu o putem uita nici pe Andrea, voluntara noastră cea mai activă care pe perioada verii a participat zilnic la activităţile de la centrul de zi, iar din luna septembrie, de când şi-a găsit un loc de muncă, a continuat să ne sprijine în limita timpului disponibil.



Cea mai recentă membră a echipei noastre este Claire, o studentă din Franţa, la Rennes, care se pregăteşte să devină educator specializat. Până în luna februarie 2012, ea îşi va desfăşura practica profesională sub îndrumarea personalului educativ din cadrul centrului de zi şi al locuinţei protejate, studiind îndeosebi metodele de intervenţie folosite de specialiştii noştri în munca continuă de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, responsailizare şi sprijinire a tinerilor în eforturile lor pe drumul spre integrarea socială.




Totodată, prezenţa lui Claire este benefică pentru echipa noastră permiţându-ne să realizăm o analiză a modului nostru de lucru şi oferindu-ne adesea o perspectivă nouă de abordare a unor aspecte problematice a muncii cu beneficiarii.











0 Comments