vineri, 9 decembrie 2022

Copii, părinți, echipă și Consiliu Director – împreună construim viitorul centrului de zi Stea

 


Echipa Stea a participat la sfârșitul lunii noiembrie la un team-building în județul Bihor alături de 4 membri ai consiliului director al organizației și un membru prezent online. Scopul întâlnirii a fost acela de a lucra împreună la o planificare a creșterii calității și dezvoltării serviciului social pe care Asociația Stea îl furnizează.

Evenimentul a fost focalizat pe actualizarea planului propriu de dezvoltare a centrului de zi Stea pentru copii pornind de la imput-ul obținut de la beneficiari prin focus-grupurile și întâlnirile unu la unu organizate în ultimele 3 luni. Sub coordonarea managerului serviciului social, Cristina Bala, toți cei prezenți au realizat împreună un exercițiu de planificare strategică privind centrul de zi folosind ca metodă Teoria Schimbării.

În cadrul întâlnirii au fost abordate în mod particular și apecte privind bunăstarea echipei centrului de zi și creșterea sutenabilității organizației non guvernamentale.


„Suntem recunoscători tuturor celor care susțin misiunea centrului de zi Stea și ne bucurăm că am avut ocazia în ultimele 4 luni să aducem alături de noi o bună parte din principalii factori interesați într-un proces de reflecție comună despre creșterea calității și a impactului muncii noastre. Există foarte mult potențial la copiii cu care lucrăm și împreună cu ei, cu părinții acestora, cu echipa și Consiliul Director Stea, ne-am unit forțele să găsim cele mai bune soluții de empowerment. Împreună reușim să schimbăm încotro se îndreptă viitorul copiilor din Sătmărel”, Cristina Bala, director Asociația Stea.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Cu recunoștință și grijă de sine ne construim viitorul împreună” al cărui obiectiv general este dezvoltarea capacității organizaționale a serviciului social "Centrul de zi Stea" prin implicarea în decurs de 4 luni a principalilor factori interesați în creșterea calității serviciilor și planificarea dezvoltării serviciului social. Proiectul este finanțat de Organizația Umanitară CONCORDIA, în cadrul programului Green Light Funds- CentreZI.RO.  


Detalii suplimentare despre proiect pot fi obținute de la Asociația Stea, persoană de contact Diana Bretan – responsabil comunicare, la numărul de telefon 0743174169 sau e-mail: diana.bretan@asociatiasteasm.ro        

*****

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație, capacitare și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.

 

Despre CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

0 Comments